Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Kayısı Üreticilerine Şeftali Güvesi Uyarısı 

KAYISI ÜRETİCİLERİNE ŞEFTALİ GÜVESİ UYARISI
 

MALATYA (İHA) - Kayısı ağaçlarında meyvelerin olgunlaşma döneminde dökülmesine sebep olan şeftali güvesine karşı ilaçlama zamanının geldiği belirtilerek, üreticiler bu konuda uyarıldı.


Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, “Merkeze bağlı köy ve beldelerde 26-27 Mayıs 2012 tarihi itibariyle ilaçlamaya başlanabilir. Kayısı ağaçlarında meyvelerin olgunlaşma döneminde dökülmesine sebep olan şeftali güvesi zararlısına karşı ilaçlama zamanı gelmiştir. Larva meyvelere sap dibinden, yandan ve iki meyvenin birbirine değdiği yerlerden girerek kabuk altını kavisli bir şekilde oymakta veya bazen meyve etinde tünel açarak çekirdeğe kadar ilerlemektedir. Larvanın beslendiği meyveler erken olgunlaşıp dökülmekte ve sofralık ürün değerini düşürmektedir. Merkeze bağlı köy ve beldelerde 26-27 Mayıs 2012 tarihi itibariyle ilaçlamaya başlanabilir. Bir yıl önce bu zararlının yoğun olarak görüldüğü bahçelerin zaman geçirilmeden ilaçlanması gerekmektedir. Diğer ilçe ve köylerimiz meyve fenolojisini takip ederek ilaçlama zamanını tespit edebilirler” denildi.
 
Fenolojik olarak birinci ilaçlama zamanının meyvelerde renk değişimi, hafif tatlanma, çekirdek kabuğunun sertleşme ve kabuk renginin beyazdan sarıya döndüğü dönemde yapılması gerektiği belirtilen açıklamada, kullanılan ilacın etki süresine göre ikinci ilaçlamada yapılabileceği kaydedildi. Açıklamada, konu ile ilgili geniş bilgi ve kullanılacak ilaçlara ait reçetenin Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü ile ilçe müdürlüklerinden temin edilebileceği bildirildi. 

Ekleme Tarihi
26.05.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Kayısı Üreticilerine Şeftali Güvesi Uyarısı
Link: Kayısı Üreticilerine Şeftali Güvesi Uyarısı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız