Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 IcerikbannerUrl

Salihli'de Kiraz Üreticilerini Dolu Vurdu

Salihli'nin Köseali köyünde yaşanan dolu felaketi nedeniyle mağdur olan üzüm üreticilerine, şimdi de kiraz üreticileri eklendi. Şiddetli yağış ve dolu nedeniyle özellikle Allahdiyen köyündeki kiraz üreticileri perişan oldu.


Salihli Ticaret ve Sanayi Odası'nın gayretleri ile tescillenen Dünyaca ünlü Salihli kirazı hasat edilmeden dalında kaldı. Allahdiyen ve yöresinde etkili olan şiddetli sağanak ve dolu nedeniyle kirazlar çatladı, üretici mağdur oldu. Kiraz'ın bölgede birçok insanın gelir kaynağı olduğunu ifade eden Allahdiyen köyü Mehmet Ali Aler "Özellikle bölgemizde yetişen Kirazın tamamı son yıllarda Avrupa ülkelerine ihraç ediliyordu. Ancak 2 yıldır felaket üstüne felaket yaşıyoruz.

Yağmur köylümüzü perişan etti. Çamur hamamı, Gökköy, Allahdiyen ve Bahçecik köylüleri olarak bu yıl Kiraz hasadımız başlamadan bitti. Dolu ve yağmur Kirazımızı başlamadan bitirdi. Aldığımız kredileri ödeme şansımız bu şartlarda sıfır. Kaymakam ve milletvekillerimizin çığlığımızı duymalarını ve bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz. Köydeki

ürünün çoğu sigortasız. Ödenecek borçlarımız var. Bu çatlak Kirazlar değil yurt dışı yurt içinde bile alıcı bulmayacak ve çoğu dalına kalacak. Bizler ne yapacağız bilmiyoruz."dedi.

Öte yandan Çamurhamamı köyü muhtarı Hüseyin Akgün, Gökköy Muhtarı Arif Şenkal, Allahdiyen Köyü Muhtarı Mehmet Ali Aler, Bahçecik Köyü Muhtarı Mustafa Kılınç ile Burhan Köyü Muhtarı Halil Uysal ortaklaşa yazdıkları dilekçede sorunlarını dile getirdiler. Muhtarlar ortaklaşa kaleme aldıkları dilekçeyi Ak Parti Salihli İlçe Teşkilatı, Salihli İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na gönderdiler.

MANİSA (CİHAN)

Ekleme Tarihi
28.05.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Salihli de Kiraz Üreticilerini Dolu Vurdu
Link: Salihli'de Kiraz Üreticilerini Dolu Vurdu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız