Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Peyzaj 44 Toplantısı Yapıldı 

Peyzaj 44 Toplantısı Yapıldı
 

MALATYA (İHA) - TÜBİTAK Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı kapsamında, il ölçeğinde Peyzaj Karakter Analizi ve Turizm Rekreasyon Açısından Değerlendirme Toplantısı yapıldı.


Anemon Otel’de yapılan toplantıya; Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir, Ankara Üniversitesi öğretim üyeleri; Prof. Dr. Şükran Şahin, Prof. Dr. Yalçın Memlük, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Necdet Demiral, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman ve peyzaj mimarları katıldı.
Toplantıda Konuşan Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir, “Sayın Valimiz Malatya’da göreve başladığından itibaren gerek kültür varlığımızın gerekse tabiat varlığımızın tespit edilmesi, kurulması ve bunların restorasyon çalışmalarının yapılması konusunda çok önemli çalışmalar başlatmıştır” dedi.

Proje Yürütücüsü ve Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Şükran Şahin de, “Hedefimiz Malatya pilot il olmak üzere peyzajları tanımlamak, yani doğal ve kültürel özelliklerini birbirleri ile etkileşimini dikkate alarak belirlemek. İnsanların doğa ile kurdukları ilişkiler neticesinde farklı yapılar var ve Malatya’da bu farklı alanları ortaya koymaktır" dedi

Şahin, şöyle devam etti:
"Bu yerleşim düzeni açısından olabilir, tarımsal desen açısından olabilir veya kentsel yerleşim tipi açısından olabilir. Malatya o kadar çeşitli ki, bir yerde ova diğer yerde çok yüksek dağlık, kayalık kesimler var. Malatya ile yaptığımız anket çalışmasında Malatya’nın imajı dediğimizde akarsular öne çıkarken ikinci sırada dağlık, kayalık alan çıkıyor ama daima birinci sırada kayısı var.”
Toplantı, 29 Mayıs'ta değerlendirme toplantısı ile sona erecek.

Ekleme Tarihi
28.05.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Peyzaj 44 Toplantısı Yapıldı
Link: Peyzaj 44 Toplantısı Yapıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız