Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 18 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 IcerikbannerUrl

Sigorta Yapan Çiftçi Sayısında Düşüş

Tokat Ziraat Odası Başkanı Ahmet Dökülen:
“Çiftçi Kayıt Sistemine Girmeyen Araziler Sigortadan Faydalanamıyor”


TOKAT (İHA) - Tokat Ziraat Odası Başkanı Ahmet Dökülen, tarım sigortası yaptıran çiftçinin geçen yıla oranla düştüğünü belirterek, “Çiftçi kayıt sistemine girmeyen araziler sigortadan faydalanamıyor” dedi.

Tokat’ın Pazar ilçesinde dolu yağışı sonucu yüzlerce ekili alan zarar görürken, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri hasar tespit çalışmalarına başladı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Dökülen, dolunun vurduğu meyve ağaçlarında yapılacak pek bir şeyin kalmadığını ama çiftçilere fide desteği verilerek büyük zararın önüne geçilebileceğini kaydetti.

Ekili alanlarda daha önceden yüzde 40’ın üzerindeki hasarda çiftçilere maddi destek verilirken bu uygulamanın sigorta yasası ile birlikte kaldırıldığını belirterek, “Artık yüzde 50 devlet kaynağı yüzde 50 çiftçinin öz kaynağı olarak sigorta yapılıyor. Sigorta yaptıran çiftçilerimizin sayısı geçen yıl artmıştı. Bu sene bazı sıkıntılar yaşadı çiftçiler, sigorta yaptıran sayısı düştü. Sebze ve meyve yetiştirilen birçok arazi “çiftçi kayıt sistemine” girmediği için arazilerimizde sigortadan faydalanamıyoruz. Bunun için yetkililerden bu konu yardımcı olmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

Yağmur yağışını buğdayın çiçek dönemine denk geldiğini ifade eden Başkan Dökülen, “Yağışlar böyle devam ederse Kazova bölgesinde buğdayda verim düşer. Ama kırsal bölgedeki çiftçimize çok faydası var” şeklinde konuştu.

Ekleme Tarihi
30.05.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Sigorta Yapan Çiftçi Sayısında Düşüş
Link: Sigorta Yapan Çiftçi Sayısında Düşüş




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız