Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Ekiz Yumurta, gelecek yıl üretimini ikiye katlayacak

Ekiz Yumurta, bu yılı yüzde 50 ihracat artışı ile tamamlamayı hedefliyor.
 
İZMİR - Temiz havası ve doğal güzellikleri ile bilinen Foça’da 2000 yılında yumurta üretimine başlayan Ekiz Yumurta, halen günlük 600 bin adet yumurta üretim kapasitesi ile faaliyet gösteriyor.

Ekiz’de hedef, 2013 yılı ortalarında bu rakamı 1.2 milyon adede çıkarmak. Üretiminin yüzde 65’ini yurtdışına satan firma, 2011 yılında ihracattan 10 milyon 400 bin dolar gelir sağladı. Şirketin 2011 yılındaki toplam cirosu ise 30 milyon TL olarak gerçekleşti. Ekiz Yumurta, bu yılı yüzde 50 ihracat artışı ile tamamlamayı hedefliyor.

Foça Ilıpınar Köyü’ndeki tesislerinde kapasite artırıcı yatırımlara devam ettiklerini söyleyen Ekiz Tavukçuluk Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Ekiz, 2011’de tesislerinin yanında bulunan başka bir tesisi satın aldıklarını, bu yıl da burada modernizasyon çalışmalarına başladıklarını belirtti.

Ekiz, kapasite artırıcı yatırımlarla 2013 yılı ortalarında günlük 1 milyon 200 bin yumurta üretim kapasitesine ulaşmış olacaklarını vurgulayarak, “Yeni kafes yatırımı ve yeni tesisin modernizasyonu ile ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Tamamen yatırım dönemi olacak 2012-2013’te 5 milyon euro yatırım yapmayı planlıyoruz.

Bu yatırımlar tamamlandıktan sonra 2013’ün ortalarında günlük 1 milyon 200 bin yumurta üretim kapasitesine ulaştıktan sonra organik yumurta, köy yumurtası, selenyumlu yumurta gibi fonksiyonel yumurta üretimine ağırlık vereceğiz. 2013 için böyle bir hedefimiz var” diye konuştu.

Bu yıl markalaşmaya hız verecek

Ekiz, 2-3 yıl önce tamamen Irak pazarına bağımlı bir ihracat yapısına sahip olduklarını, tek pazar bağımlılığının yarattığı riskleri azaltmak için alternatif pazarlara yöneldiklerini ve günümüzde Irak’ın yanı sıra Türkmenistan, Gürcistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Libya ve İsrail’e yumurta sattıklarını, önümüzdeki günlerde de Angola’ya ihracata başlayacaklarını aktardı.

Ekiz Yumurta olarak ihracatta yakalamış oldukları tecrübe ve başarıyı Türkiye iç piyasasına da aktardıklarını ve markalaşma ile ilgili çalışmalara 2012 yılında hız verileceğini vurgulayan Hamdi Ekiz, “İç piyasada gerek yerel gerekse ulusal marketler konusunda da çalışmalarımız devam ediyor. Ekiz Yumurta lezzetini pek çok ülkedeki tüketicilere sunduktan sonra şimdi de aynı lezzeti Türk tüketicisi ile buluşturmayı amaçlıyoruz” dedi.
 
 
 
 
 
 
kobiden.com 
 

Ekleme Tarihi
30.05.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Ekiz Yumurta, bu yılı yüzde 50 ihracat artışı ile tamamlamayı hedefliyor.
Link: Ekiz Yumurta, bu yılı yüzde 50 ihracat artışı ile tamamlamayı hedefliyor.




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız