Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Tarım sektöründe bilinçli adımlar atılmalı 

Tarım sektöründe bilinçli adımlar atılmalı

Karaman Valisi Süleyman Kahraman, tarım sektöründe bilinçli hareket etmenin ildeki potansiyeli değerlendirme anlamında önemli olduğunu söyledi.


Karaman’ın tarım ve hayvancılık konularındaki sorunlarının ve çözüm önerilerinin konuşulduğu Karaman İli Tarım Sektörü Ortak Akıl Toplantısı öncesi bir açıklama yapan Vali Kahraman, “Karaman’ın topraklarındaki bereket ve insanındaki cesaret hem ilimiz için hem de ülkemiz için büyük bir servettir. Bir serveti muhafaza etmek elbette ki belli bir çalışmayı ve bilinci gerektiriyor.

Biz halkımıza bu konuda her zaman destek olmaya, yardımcı olmaya çalışıyoruz. Amacımız ilimizde daha bilinçli adımlar atılması, daha modern yatırımlar yapılmasıdır. Bu konuda özellikle dünyadaki gelişmelerin takip edilmesi gerekiyor. Geçtiğimiz hafta tarımsal sulama konularıyla ilgili İsveç’e bir gezimiz oldu. Konuyla ilgili yerinde incelemelerimiz, istişarelerimiz oldu.” dedi.

Vali Kahraman, 'Bin bilsen de bir bilene sor' atasözünü hatırlatarak ortak aklın, bilinçli hareket etmenin konu için büyük bir önem taşıdığını belirtti. Karaman’ın tarım, hayvancılık ve bunlara bağlı sanayide önemli bir şehir olduğunu ifade eden Vali Kahraman açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bugün elmadan buğdaya kadar, aromatik bitki yetiştiriciliğinden 18 köyümüzde zeytin yetiştiriciliği yapan çiftçilerimizin sorunlarına kadar birçok konuda istişaremiz olacak.

Çobanlarımızın sosyal güvence sorunlarından tarımda yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına; bulaşıcı ve salgın hastalıklara karşı mücadeleden okul sütü programına kadar farklı konuları masaya yatıracağız. Karaman’ın gelecekte daha güzel noktalara ulaşması için bu organizasyonlar büyük önem taşıyor.”

KARAMAN (CİHAN)

Ekleme Tarihi
31.05.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Tarım sektöründe bilinçli adımlar atılmalı, aromatik bitki, zeytin, elma, buğday
Link: Tarım sektöründe bilinçli adımlar atılmalı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız