Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 24 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 IcerikbannerUrl

Köyde ‘Bahçe Günü’ Etkinlikleri

BİTLİS (İHA) - Bitlis’in Ahlat İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ‘Bahçe Günü’ programı düzenlendi.


Seyrantepe köyünde düzenlenen ‘Bahçe Günü’ programına, İlçe Kaymakamı Osman Dölek, Belediye Başkanı Mümtaz Çoban, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bülent Korkmaz, bazı kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri ile köylüler katıldı.

Köydeki kiraz ve bahçelerini gezen İlçe Kaymakam Osman Dölek ve beraberindekiler, Köy Muhtarı Ali Rıza Çağlar ve ziraat mühendislerinden bahçeler ile ilgili bilgi aldılr. Bahçelerin gezilmesinin ardından Muhtar Ali Rıza Çağlar, tarafından verilen öğlen yemeğinin ardından köy odası geçildi.

Burada Ziraat Yüksek Mühendisi Ali Nimet Kapsal, tarafından katılımcılara ‘Yarı bodur kiraz yetiştiriciliği’ konulu bir slayt gösterimi sunuldu. Kapsal, üreticilerin ilk defa bir meyve bahçesinden gelir elde ettiğinin ve elde edilen ürünlerin ilçede yarı bodur kiraz yetiştiriciliğinin yapılabileceğini gösterdiğinin ifade etti. Kapsal, “Bölgede 5 yıl önce ilk defa yarı bodur anaçlar üzerine aşılı kapama kiraz bahçesi kuruldu.

Bu 5 yıllık süre zarfında bahçe sürekli takip edildi ve 3 yıldan sonra kapama meyve bahçesinden ürün almaya başladık. Üreticimiz ilk defa bir meyve bahçesinden gelir elde etti. Elde edilen veriler ilçemizde yarı bodur kiraz yetiştiriciliğinin yapılabileceğini gösterdi. Bahçe Günü dönemlerinin amacı bu bodurun tüm çiftçilerimize gösterilmesi, kiraz yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılmasıdır.

Yarı bodur kiraz yetiştiriciliğinde ilçemiz Seyrantepe köyünde 12 dönüm arazi üzerine yarı bodur 880 adet kiraz ağacı dikildi. Bu bahçeden elde edilen kiraz meyvelerinin ihracata uygun ürün olduğu tespit edilmiştir. Ürün temmuz ayının sonunda hasat edildiğinden ise pazar sorunu yaşanmamaktadır” dedi. 

Ekleme Tarihi
31.05.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Köyde Bahçe Günü Etkinlikleri
Link: Köyde ‘Bahçe Günü’ Etkinlikleri




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız