Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Burhaniyeli Toprak Dededen Kıl Keçisi Tepkisi

BALIKESİR (İHA) - Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Tema Gönüllü Sorumlusu Şevket Metin, kıl keçisinin yerine koyun veya ormana zarar vermeyen Saanen keçisinin beslenmesini istedi.

Devletin koyun ve keçi başına 15 lira destekleme vereceğini basından öğrendiğini anlatan 84 yaşındaki Metin, kıl keçilerinin oranlara büyük zarar verdiğini söyledi. İlçede çok sayıda ağaç dikimine öncülük yapan ve okullarda verdiği çevre dersleriyle takdir toplayan Tema Gönüllü Sorumlusu Şevket Metin, şimdi de ormanlarda yaşanan keçi zararının önlenmesi için çalışma başlattı. Küçükbaş besi hayvancılığının gelişmesi için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca başlatılan çalışmanın çok olumlu olduğunu bildiren Metin, “Bakanlığın koyun ve keçi başına 15 lira destekleme yapacağını duyunca sevindim.

Bunun için ilçe müdürlüklerinde sayım yapıldığını gazetelerden okudum. İkinci Dünya Savaşı’nın sonlarında açlık ve gıdasızlık içinde olan Yunanistan’a Türkiye karşılıksız insani yardımda bulunmak için bir gemiyle canlı kıl keçisi gönderiyor. Vatandaşı açlıktan kırılmakta olan Yunanistan devleti canlı keçileri teslim almıyor.

Ancak, keçiler gemide kesildikten sonra teslim alıyor. Ön ayakları ile fundalıkların tepesine kadar abanarak ormanları en çok tahrip eden hayvan türü kıl keçisi olduğu için o yıllarda dahi Yunanistan da kıl keçi bulunmadığı ve beslemek de yasak olduğu için alınmıyor. Bakanlığımıza benim acizane önerim, koyun’un yanında ormanlara zararı olmayan Saanen keçisine destekleme verilmeli. Belli bir süre sonrada kıl keçisi tamamen ortadan kaldırılmalı. Ormanlarımıza gereken önem verilmeli” dedi.

Ekleme Tarihi
31.05.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Burhaniyeli Toprak Dededen Kıl Keçisi Tepkisi
Link: Burhaniyeli Toprak Dededen Kıl Keçisi Tepkisi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız