Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Tarım Kredi Kooperatifi Sakarya Bölge Müdürlüğü toplantısı 
 
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Kutlu: -''Çiftçilerimizin sigorta için yoğun talepleri var, bu nedenle bütün kooperatiflerimiz sigorta acentesi gibi çalışıyor'' 

BOLU (A.A) - Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Abdullah Kutlu, çiftçilerin sigorta için yoğun talep gösterdiğini belirterek, ''Bu nedenle bütün kooperatiflerimiz sigorta acentesi gibi çalışıyor'' dedi.
 
     Kooperatifin Sakarya Bölge Müdürlüğü'nce Bolu'daki bir otelde düzenlediği ''Aile Meclisi'' toplantısına katılan Kutlu, AA muhabirine çiftçilerin ürünlerini korumaları için sigorta yaptırmaları gerektiğini söyledi.
     Çiftçilerin yoğun yağış ve dolu nedeniyle zor anlar yaşadığına dikkati çeken Kutlu, ''Aşırı yağışların yanı sıra bazı yerlerde de dolu yağışları oldu. Ürünleri zarar gören üreticilerimiz oldu. Çiftçilerimizin ürünleri zaten sigortalı ise bunlarla ilgili hasar tespitleri yapılıp sigortadan bunlar tanzim edilebilir'' dedi.
     Kutlu, çiftçilerin mutlaka tarım sigortası yaptırması gerektiğini ifade ederek, ''Sigortacılık çok önemli. Devlet, sigorta yaptıran çiftçilere yönelik Tarım Sigortaları Kanunu çıkarttı. Şu anda sigorta yaptıran çiftçilerin priminin yüzde 50'sini devlet karşılıyor. Eğer çiftçi 100 liralık bir prim ödeyecekse 50 lirasını devlet karşılıyor. Dolayısıyla çiftçimiz mutlaka bu sigortacılığa eğilmeli, ürünlerini sigortalamalı. Çiftçilerimizin mutlaka ürünlerini sigortalamaları konusunda gayret gösteriyoruz. Onları bu hususta eğitiyoruz. Tabii çoğu çiftçimiz bunun farkında ama yaptırmayanlar da var. Onlara da şiddetle öneriyoruz'' diye konuştu.
    
 

Ekleme Tarihi
08.06.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Tarım Kredi Kooperatifi Sakarya Bölge Müdürlüğü toplantısı
Link: Tarım Kredi Kooperatifi Sakarya Bölge Müdürlüğü toplantısı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız