Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
s 

"Sivas’ta küçükbaş hayvancılık desteklenmeli"

Sivas’ta yapılan ankette, küçükbaş hayvancılığın desteklenmesi sonucu çıktı.


İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından internet sitesi aracılığıyla 'Sivas'ta hangi tarımsal sektör öncelikli olarak desteklenmelidir?' başlığı ile yapılan ankette çoğunluk küçükbaş hayvancılığı seçti. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Aslan, internet sitesi üzerinden yapılan en son anket çalışmasının sonuçlarını değerlendirdi.

Aslan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak il içi ve il dışından yatırımcı, üretici ve üretici adaylarının istek ve yönelimlerini belirleme amaçlı olarak anketler düzenlediklerini söyledi.

Bu anketlerin sonuncusu olan 'Sivas'ta hangi tarımsal sektör öncelikli olarak desteklenmelidir?' sorusuna bu güne kadar 558 kişinin katıldığını anlatan Aslan, sonuçlar hakkında şunları söyledi: “Ankete katılanların yüzde 30’u öncelikli olarak küçükbaş hayvancılığın desteklenmesi gerektiği cevabını verdi. Bunu yüzde 22,7 besi sığırcılığı, yüzde 15 süt sığırcılığı, yüzde 12,7 arıcılık, yüzde 8 organik tarım, yüzde 5,2 su ürünleri, yüzde 4 hububat tarımı ve 2,3 tavukçuluğun desteklenmesi gerektiği cevabını verdi.

Anket katılımcılarının yüzde 67,7’sı ilde öncelikli olarak büyükbaş ve küçükbaş hayvancılığın desteklenmesi gerektiğini düşünürken, yüzde 12,7 oranında bir katılımcı ise arıcılık faaliyetlerinin desteklenmesi gerektiğini dile getirdi. Organik üretim ve su ürünleri üretimi açısından önemli bir potansiyele sahip olunmasına rağmen bu üretim dallarına ankete katılanlar yeterli ilgiyi göstermedi.

“Üretici açısından ticari olarak karlı ve verimli üretim modelini yansıtan anket sonucu reel olarak üretici ve yatırımcı açısından kurumumuzun yaptığı çalışmaların da müspet etkilerin görüldüğü sonucunu doğurmuştur.” diyen Aslan anket çalışmalarının site üzerinden devam edeceğini kaydetti.

SİVAS (CİHAN)

Ekleme Tarihi
08.06.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Sivas ta küçükbaş hayvancılık desteklenmeli
Link: Sivas’ta küçükbaş hayvancılık desteklenmeli




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız