Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 30 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Yılın İlk Boz Antep Fıstığını Üreten Çiftçiler Ödüllendirildi 

Yılın İlk Boz Antep Fıstığını Üreten Çiftçileri Ödüllendirildi


Nizip ilçesinde 2012 yılının ilk boz Antep fıstığını üreten 3 çiftçi Nizip Ziraat Odası tarafından altınla ödüllendirildi.


Nizip Ziraat Odası Toplantı salonunda düzenlenen ödül töreninde, 2012 yılının ilk boz Antep fıstığını yetiştiren Akçakent köyünden Müslüm Gümüş, İntepe köyünden Cuma Kaya ve Kıraçgülü köyünden Mazlum Sönmez, Nizip Ziraat Odası tarafından çeyrek altın ile ödüllendirildiler.

Çiftçilere ödüllerini Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı, İlçe Kaymakamı Yaşar Karadeniz ve Nizip Ziraat Odası Başkanı Sıddık Durmaz verdi.

Milletvekili Sarı burada yaptığı konuşmada, Antep fıstığı Nizip bölgesinin en önemli ve temel ürünlerden biridir. Bu nedenle bölge çiftçimizin büyük bir kısmı Antep fıstığı üreticiliği yapmaktadır. Bundan dolayı ilk hasadın erken olarak yetiştirilmesi bizim için çok önemli ve mutluluk verici olduğunu ifade etti.

Milletvekili Sarı şunları kaydetti:

"Antep fıstığı denilince hemen bir fıstık diyerek geçmemek lazım, bu gün burada gördüğümüz ve altın ile ödüllendirdiğimiz boz fıstık baklava ve tatlı sektöründe kullanılacak olan bir üründür. Böylelikle yeşil altın adını verdiğimiz bu ürüne inşallah tarım bakanlığımız ve devletimiz bünyesinde en iyi şekilde desteklenir. Ak Parti hükümeti döneminde bizler Türkiye Büyük Millet Meclisi

(TBMM) üyeleri ve Gaziantep Milletvekilleri olarak Antep fıstığı üreticisinin hak ettiği konuma gelmesi için çalışmalarımızı devam ettireceğiz ve çiftçimizin her zaman yanında olacağız. Ben bu nedenle ilk boz fıstığı üreten çiftçilerimize teşekkür ediyor. Bu davranışın tüm yöre çiftçisine örnek teşkil etmesini temenni ediyorum dedi.

Kaymakam Yaşar Karadeniz ise, Nizip ilçesinin en önemli gelir kaynağı olan Antep fıstığının ödül töreninde bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını, bu nedenle 3 çiftçiye üretmiş oldukları ilk boz fıstığı ürettikleri için altın ile ödüllendirildiklerini söyledi.

Nizip Ziraat Odası Başkanı Sıddık Durmaz'da Oda olarak her yıl geleneksel hale getirdikleri "İlk mahsule bir altın" ödül törenini bu yılda sürdürdüklerini, ilk mahsul üreten çiftçilere teşekkür etiklerini belirtti.

Ödül töreni daha sonra çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu. (AA)

Ekleme Tarihi
20.06.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Boz AntepFıstığı Üreten Çiftçiler Ödüllendirildi
Link: Yılın İlk Boz Antep Fıstığını Üreten Çiftçileri Ödüllendirildi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız