Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Üzümde piyasanın tercihi ‘Trakya İlkeren’

Raf ömrü uzun olan ‘Trakya İlkeren’ ihracatta da baş rolde


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) bünyesinde faaliyet gösteren Tekirdağ Bağcılık Araştırma İstasyonu Müdürlüğü’nün 1990 yılında tescil ettirdiği üzüm çeşidi ‘Trakya İlkeren’, erkenci özelliğiyle piyasadan yoğun talep görüyor.

2011 yılında tescil edilen şaraplık üzüm çeşidi ‘Özer Karası’ ise, yine erkenci özelliğiyle piyasanın tercih ettiği öncelikli çeşitler arasında yer alıyor.

Atatürk tarafından 1930 yılında kurulan Tekirdağ Bağcılık Araştırma İstasyonu Müdürlüğü, piyasa ve üreticinin talepleri doğrultusunda yürüttüğü araştırma, proje, eğitim ve üretim çalışmalarıyla piyasaya yeni çeşitler kazandırmaya devam ediyor.
Bursa 3. Tarım Günleri Fuarına katılan Tekirdağ Bağcılık Araştırma İstasyonu Müdürlüğü, açtıkları standda ziyaretçilere ürünlerini ve kendi geliştirdikleri çeşitleri tanıttı.

Üretim Şube Şefi Gürkan Güvenç Avcı, bu fuarlar sayesinde yerel halka tescil ettirdikleri çeşitleri tanıtma ve yürüttükleri çalışmaları anlatma fırsatı bulduklarını dile getirdi.

Avcı, 1990 yılında tescil ettirdikleri Trakya İlkeren, Tekirdağ Çekirdeksizi, Barış, Reçel Üzümü, Güz Üzümü ve 2011 yılında tescil ettirdikleri Özer Karası, Tekirdağ Sultanı, Bozbey, Güz Gülü, Tekirdağ Misketi çeşitlerinin piyasa tarafından yoğun talep gördüğünü dile getirdi.

Özellikle Trakya İlkeren çeşidinin piyasa tarafından çok tercih edildiğini ifade eden Gürkan Güvenç Avcı, bu çeşidin özellikleri hakkında bilgi verdi.

Trakya İlkeren’in raf ömrünün uzun olması özelliğiyle ihracata da çok uygun bir tür olduğunu dile getiren Avcı, bu çeşidi diğerlerinden ayıran özelliklere de değindi.
Ürün yelpazesini genişletmeye yönelik çeşitli çalışmalar yürüttüklerini belirten Gürkan Güvenç Avcı, ayrıca üzüm suyu, sirke, salamura yaprak üretimi yaptıklarını da sözlerine ekledi.







tarimtv.gov.tr

Ekleme Tarihi
21.06.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Üzümde piyasanın tercihi Trakya İlkeren
Link: Üzümde piyasanın tercihi ‘Trakya İlkeren’




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız