Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 11 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Muğla'dan Rusya'ya narenciye ihracatı -Rusya'nın St Petersburg Pushkin Pavlovsk Ticaret ve Sanayi Odası ile Muğla Ticaret ve Sanayi Odası arasında işbirliği anlaşması imzalandı -Muğla Ticaret Odası Başkanı Karakuş: -''Anlaşmayla, Muğla'dan bu bölgeye doğrudan narenciye ihracatı hedefleniyor''

MUĞLA (A.A) - Rusya Federasyonu'nun St. Petersburg Pushkin Pavlovsk Ticaret ve Sanayi Odası ile Muğla Ticaret ve Sanayi Odası arasında işbirliği anlaşması imzalandı.
     Muğla Ticaret Odası'nda düzenlenen işbirliği anlaşması imza töreni öncesinde açıklama yapan Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, imzalanacak olan anlaşmanın narenciye üretimi yapılan Bodrum, Ortaca, Dalaman, Fethiye ve Köyceğiz ilçeleri açısından önemli olduğunu belirterek, ''Anlaşmayla, Muğla'dan bu bölgeye doğrudan narenciye ihracatı hedefleniyor. Anlaşma kapsamında üreticilerimiz narenciyeyi Ukrayna veya başka bir ülke üzerinden değil, doğrudan kendileri şirketler aracılığı ile satacaklar. Anlaşma için ilimize gelen Rusya Federasyonu Heyeti'nde Rusya'ya narenciye ithal eden firmalardan biri de yer alıyor'' dedi.
     Karakuş, anlaşmanın turizm ve kültürel alanda yapılacak işbirliklerini de kapsadığına işaret ederek, ''Bu kapsamda, Muğla'dan bir heyet incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gidecek. Onlardan gelecek olan bir heyet ise özellikle turizm alanında Muğla ve ilçelerinde çalışma yapacak. Hedeflerimizden birisi de Rusya Federasyonu'ndan bölgemize gelen turist sayısını artırmak. Bu maksatla St. Petersburg'da açılacak olan turizm fuarına da katılmayı planlıyoruz. Anlaşmanın, ticaret, turizm ve kültürel alanda önemli kazanımlar sağlayacağına inanıyorum'' diye konuştu.

     Rusya Federasyonu heyetine danışmanlık yapan Çanakkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Aydın İbrahimov ise St. Petersburg Pushkin Pavlovsk bölgesine Afrika ülkelerinden yılda yaklaşık 400-500 bin dolarlık bir narenciye ithal edildiğine işaret ederek, ''Bu anlaşmanın temel amacı Ege bölgesininde üretilen narenciyenin doğrudan, Türk ve Rus şirketler aracılığı ile St Petersburg ve diğer kentlere ulaştırılması. Bu kapsamda Muğla ve ilçelerinin tanıtımı için bir dizi etkinlik yapılabilir. Muğla'da yetişen narenciye ürünlerini tanıtan bir fuar o bölgede açılabilir. Önümüzdeki günlerde, turizm ve kültürel alanlarla ilgili çalışmalara öncelik verilecek'' şeklinde konuştu.

     Rusya Federasyonu'nun St. Petersburg Pushkin Pavlovsk Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Viktor Afanasenko ise Muğla ve ilçelerinde tarımla uğraşan insanların kendi ülkesindeki insanlarla gösterdiği benzerliğe şaşırdığını ifade ederek, ''Anlaşmayla başta narenciye ithalatı olmak üzere bir çok alanda işbirliği yapmaya başlayacağız. Yapılan anlaşmanın taraflar açısından olumlu sonuçlar getirmesini temenni ediyorum'' dedi.
     Yapılan konuşmaların ardından iş birliği anlaşması imzalandı.
    

Ekleme Tarihi
21.06.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: narenciye rusya muğla
Link: Muğla'dan Rusya'ya narenciye ihracatı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız