Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 21 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
El Sanatları ve Tarımsal Ürünler Sergisi açıldı 

''El Sanatları ve Tarımsal Ürünler Sergisi'' açıldı -Yöresel ahşap ürünlerin, kilimlerin, el işlemelerin ve tarımsal ürünlerin yer aldığı sergi, 26 Haziran'a kadar görülebilecek 

ANKARA (A.A) - ''El Sanatları ve Tarımsal Ürünler Sergisi'' açıldı.

     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Çiftçi Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi El Sanatları Eğitim Merkezleri ile Bakanlıkça desteklenen tarımsal amaçlı kooperatif ürünlerinin pazarlanması, halka tanıtımı amacıyla hazırlanan serginin açılışı için Ankara Büyükşehir Belediyesi Zafer Çarşısı Sergi Salonu'nda tören düzenlendi.

     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, törende yaptığı konuşmada, El Sanatları Eğitim Merkezleri'nde kırsal alanda yaşayan gençlere çeşitli alanlarda eğitimler verildiğini belirterek, bunun bir taraftan ekonomiye katkı sağlarken, bir taraftan da ham maddeye yeni bir değer kazandırdığını söyledi.

     Arzu, çeşitli illerde bulunan eğitim merkezlerince verilen eğitim faaliyetlerinin geleneksel Türk el sanatlarının geliştirilmesi ve gelecek nesillere aktarılmasında da önemli olduğunu vurguladı.

     Bakan Yardımcısı Arzu, daha sonra sergi alanını gezdi ve buradaki el sanatları ve tarımsal ürünleri inceledi.
     Yöresel ahşap ürünlerinden kilimlere, el işlemelerinden tarımsal ürünlere kadar birçok ürünün yer aldığı sergi, 26 Haziran'a kadar görülebilecek
    
     -El Sanatları Eğitim Merkezleri-
    
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Çiftçi Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi El Sanatları Eğitim Merkezleri, Kastamonu, Sivas, Silifke, Bilecik, Düzce ve Elazığ illerinde bulunuyor.

     Bu eğitim merkezlerinde, halı kilim, yöresel bez dokumacılığı, ağaç oymacılığı, dikiş nakış, konfeksiyon, restorasyon, kıymetli ve yarı kıymetli taş ve gümüş işlemeciliği konularında en fazla 6 ay süre ile iaşe ve ibateleri(beslenme ve barınma) Bakanlıkça karşılanmak üzere 14-20 yaş arasında köylerden gelen kız ve erkek çocukları eğitiliyor. Eğitim merkezlerinin 200'i kız, 370'i erkek olmak üzere 570 kursiyer kapasitesi bulunuyor.


Ekleme Tarihi
22.06.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: El Sanatları ve Tarımsal Ürünler Sergisi açıldı
Link: El Sanatları ve Tarımsal Ürünler Sergisi açıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız