Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Artvin Organik Ürünlerini Tanıttı 

ARTVİN ORGANİK ÜRÜNLERİNİ TANITTI 

ANTALYA (İHA) - Antalya’da düzenlenen 3.Hediyelik, Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı'na katılan Artvin Ticaret ve Sanayi Odası, organik ürünlerini tüketici ile buluşturdu.


Artvin’de bulunan tarım arazilerinde konveksiyonel tarımdan çok organik ve ekolojik tarımın yapıldığını söyleyen Artvin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Şube Müdürü Nesimi Erarslan, Artvin’in Türkiye’de lider konumda olabilecek bir vilayet olduğunu belirtti. Fuara Artvin’in doğal ürünleriyle katıldıklarını ifade eden Erarslan, “Neredeyse el değmemiş, tamamen doğal şartlarda üretilen ürünlere sahip bu standımızı Artvin İl Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Artvin Ticaret Odası işbirliğinde buraya getirdik. Organik statüye geçirmek üzere olduğumuz ürünleri, yöresel ürünler fuarında tüketiciyle, tüccarla buluşturmayı amaçladık” dedi.

Trabzon hurması olarak bilinen ürünün asıl yerinin Artvin olduğunu kaydeden Erarslan, şöyle konuştu: “Biz buraya Trabzon hurması diye bilinen ama aslında Türkiye’de ilk yetiştirildiği yer Artvin olan hurma getirdik. İl müdürlüğü olarak bunları etiketlendirip ticari tescil belgesini de almayı planlıyoruz. Hatta burada onun girişiminde de bulunduk."

Artvin’in çay bahçelerinde hiçbir zirai ilaç kullanılmadığını söyleyen Erarslan, ot temizliğinin bile elle yapıldığını belirtti.Gübre kullanımının da Artvin yöresinde minimum düzeyde olduğunu kaydeden Erarslan, stantta Mavi Yemiş adı verilen yeni bir ürün sergilediklerini söyledi. Mavi Yemiş'i tescil ettirdiklerini ifade eden Erarslan, “Bu ürünümüz ekonomik anlamda giderek değer arz etmeye başladı. Ürün bakanlığımız tarafından Mavi Yemiş diye tescil edilmiştir. İnşallah Artvin de bunu ticari işaretlenmesini yapacağız” şeklinde konuştu.

Ekleme Tarihi
23.06.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Artvin Organik Ürünlerini Tanıttı
Link: Artvin Organik Ürünlerini Tanıttı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız