Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Bozuk ormanlara ceviz dikip 49 yıllığına köylüye kiralayacağız 

Bakan Eroğlu: Bozuk ormanlara ceviz dikip 49 yıllığına köylüye kiralayacağız

KIRŞEHİR (CİHAN)- Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, kullanılmayan bozuk orman arazilerini ve meraları gelir getirici ürünler elde edilmesi maksadıyla 49 yıllığına köylüye kiraya vereceklerini söyledi.
 
Söz konusu yerlerde ceviz üretimini teşvik edeceklerini vurgulayan Eroğlu, "Bakanlığımıza bağlı Orman Genel Müdürlüğü bu bozuk alanlara ceviz ekecek. 2016 yılına kadar 5 milyon ceviz fidanını toprakla buluşturacağız. Bunları hane başına kura ile vatandaşlarımıza verecek. Genel Müdürlüğümüz ve bölge müdürlüklerimiz bunu takip edecek." dedi.

        Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kırşehir'in Kaman ilçesinde düzenlenen merasimle Değirmenözü Göleti ve Sulaması Projesi’nin temelini attı. Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, Ceviz Eylem Planı'nı da açıkladı. Ceviz ekiminin geliştirilmesi için bozuk olan ya da kullanılmayan Hazine arazilerinin, mera alanlarının değerlendirileceğini vurgulayan Eroğlu, ''Kaman cevizi dünyada çok meşhur bir cevizdir. Sayısız faydaları var. Türkiye, tükettiği cevizin yüzde 60'ını ithal ediyor. Bu bize yakışmaz.'' diye konuştu.

        Ceviz Eylem Planı kapsamında 3 şehri örnek il seçtiklerini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bunları; Kırşehir, Afyonkarahisar ve Bingöl olarak sıraladı. Bu illerde en fazla üretim yapanlara, başarı gösterenlere belge verileceğini ifade eden Eroğlu, ''Hazineye ait alan varsa, ağaçlandırma çalışması yoksa, buralar valilikler vasıtasıyla Orman Teşkilatı'na devredilecek. Orman Teşkilatı buralara ceviz fidanı dikecek ve köylülere verecek. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile de protokol imzaladık. Kullanılmayan meralara da ceviz, badem ve diğer ürünlerin ağaçları dikilecek ve gelir getirici faaliyetlerde bulunulacak.'' şeklinde konuştu.

        Temeli atılacak Kaman Değirmenözü Göleti ve Sulama Projesi hakkında bilgiler de veren Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, yaklaşık 9,5 milyon TL’ye mal olacak projenin tamamlandığında 10.000 dekar alanın sulanacağını ifade etti. Eroğlu, konuşmasının ardından Kaman Değirmenözü Göleti Sulama Projesi'nin temelini attı, ayrıca Ceviz Eylem Planı kapsamında oluşturulan bir ceviz bahçesine fidan dikti.

        Bakan Eroğlu, daha sonra Kırşehir Belediyesi tarafından yürütülecek Vahşi Çöp Alanı Islahı Projesi çalışmalarının temelini de attı. Ardından Kırşehir Valiliği'ni ziyaret ederek bakanlığına bağlı birimlerin hazır bulunduğu İl Koordinasyon Toplantısı'na katıldı.
CİHAN

Ekleme Tarihi
30.06.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: ceviz,orman,Veysel Eroğlu
Link: Bozuk ormanlara ceviz dikip 49 yıllığına köylüye kiralayacağız




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız