Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Osmaniyede zeytincilik kursları açılacak 

Osmaniye’de inşaat ve zeytincilik kursları açılacak

Osmaniye’de inşaat ve zeytincilik sektöründe açılacak kurslar hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Osmaniye Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan İl Müdürü Mehmet Arslan, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu'nda inşaat ve zeytinciliğe yönelik kurslara öncelik verilmesi konusunda karar alındığını söyledi.


İl Müdürü Arslan, kurum olarak 7 ay içerisinde 50 branşta 3 bin 285 geçici ustalık belgesi verdiklerini, bu belgeleri 2015 yılına kadar vermeye devam edeceklerini söyledi. Geçici ustalık belgelerinin 2017 yılına kadar geçerli olacağını belirten Arslan, “İnşaatlarda yapılacak denetimlerde ustalık belgesi olmayan ustaların tespiti halinden her bir usta için müteahhidin 2 bin TL ceza alması söz konusu olacak. Bu bir geçiş dönemi. Bu dönem geçici ustalık belgeleri ile geçiştiriliyor.

Aksi halde 2012 yılıyla birlikte inşaat sektörü yasaya göre duracaktı. Çünkü hiç kimsenin geçici ustalık belgesi yoktu. Kurum olarak bizler 7 ay içerisinde 50 branşta 3 bin 285 geçici ustalık belgesi verdik. Bu belgeleri 2015 yılına kadar vereceğiz. 2017 yılına kadar geçerli olacak.” dedi.

İnşaat sektöründe yaşanan her türlü sorunun çözümünün, teorik ve pratikten oluşacak bir eğitim programı ile mümkün olabileceğini kyadeden Arslan, sözlerine şöyle devam etti: “Bizim inşaat ustalarına, işini nasıl yapacağını öğretecek halimiz yok. Onlara yapılacak eğitim programlarında işin ehemmiyetini anlatmamız dahi hedefimize ulaşmamız için yeterlidir.

Son depremlerden, özellikle Marmara depreminden sonra çok basit hatalardan dolayı binaların yıkıldığı görüldü. Bir binayı ne kadar iyi projelendirirseniz projelendirin neticede bu projeler bir ustanın elinde hayat buluyor. Usta, eğer ince detaylara dikkat etmezse yapılan işin bir anlamı da kalmıyor. Bu sorumluluk bilinci gerektiren bir iş. Sektör içerisinde bulunan herkes sorumluluğunun bilincinde hareket ederse inşaat sektöründeki projelerin bir anlamı olacaktır. Denetim her şeyi göremez. Biz 24 saat müteahhidin başında bekleyemeyiz.’’

Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık Şube Müdürü Ercan Taner Öner de kentteki zeytincilik sektörü hakkında bilgi verdi. İŞ-KUR Şefi Ahmet Direk ise inşaat ve zeytincilikle ilgili nasıl kurs teklifi hazırlanabileceği konusunda sunum yaptı.


OSMANİYE (CİHAN)

Ekleme Tarihi
01.07.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Osmaniyede zeytincilik kursları açılacak, gıda, tarım
Link: Osmaniye’de zeytincilik kursları açılacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız