Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Kütahya'da ''koyun besiciliği'' projelerle büyüyecek 

KÜTAHYA (A.A) - Kütahya İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bahattin Atakan (35), küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin yeni projelerle uluslararası boyutta, kazandıran, verimli bir özelliğe kavuşturmayı planladıklarını bildirdi.

     Atakan, AA muhabirine, birliği 2008 yılında 7 yetiştiriciyle kurduklarını söyledi.

     Birliğin 3 bin 150 üyeye sahip olduğunu belirten Atakan, yarın Kütahya Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde olağan genel kurul toplantısının yapılacağını anlattı.

     Geleceğe dönük projeler oluşturmanın heyecanını yaşadıklarını belirten Atakan, ''Bölgemizde küçükbaş hayvancılığı yeni projelerle uluslararası boyutta, kazandıran, verimli bir özelliğe kavuşturmayı planlıyoruz. Ekip çalışmasını her zaman olduğu gibi ön planda tutacağız. Hedeflerimizi gerçekleştirebilmek için yeniden başkanlığa aday oldum'' dedi.

     Atakan, Kütahya'da küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin cazibesini artırmayı amaçladıklarını dile getirerek, 2012 yılı hayvancılık desteklemesi ödemelerinin yetiştiricilerin hesaplarına aktarıldığını ifade etti.

     Küçükbaş hayvan varlığının artırılması ve yetiştiriciliğin özendirilmesi için desteklerin önemli olduğuna dikkati çeken Atakan, şöyle konuştu:

     ''Koyun ve keçi yetiştiriciliği, ülkemizde önemli bir iş gücü potansiyeline sahip. Geçmişten bugüne üretim sayısı azalmış görünse de daha bilinçli ve devlet kontrollü olmaya başlaması, gelecekte önemli bir güce sahip olacağının göstergesidir. Çiftçi kayıt ve küpeleme çalışmalarıyla çağdaş donanımlı yetiştiriciliğe geçişte tam uyum sağlandığında ülkemize yetebileceği gibi yurt dışında pazarlar sağlanabilecek önemli bir güç olacaktır. Ortadoğu ve Avrupa ülkelerinin bu alanda önemli talepleri var. Yeter ki, kayıtlı ve doğru üretimde kararlı olalım, sağlıklı gıda güvenliğini sağlayalım.''

     Atakan, birlik üyelerinin daha kaliteli, içeriğinden emin olacakları yemler temin edebilmesi için çalışmalarının sürdüğünü sözlerine ekledi.

    
 

Ekleme Tarihi
06.07.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: koyun besiciliği
Link: Kütahya'da 'koyun besiciliği' projelerle büyüyecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız