Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 14 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
elma iç kurdu 

Yetkililer çiftçileri 'Elma İç Kurdu'na karşı uyardı

SAMSUN (CİHAN)- Gıda Tarım ve Hayvancılık Samsun İl Müdürlüğü, elektronik tahmin ve erken uyarı cihazlarından alınan veriler ışığında çiftçileri 'Elma İç Kurdu' zararlısına karşı önlem almak için uyardı.


Konuyla ilgili açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, çiftçilerin zaman geçirmeden söz konusu zararlıya karşı, elma, armut, ayva ve ceviz bahçelerini ilaçlamaları gerektiğini söyledi. Alınan uyarı kapsamında geçtiğimiz hafta itibariyle 'Elma İç Kurdu' zararlısının ikinci dölü için ilaçlı mücadele zamanının geldiğinin tespit edildiğini belirten Güven, “Kullanılan ilacın etki süresine bağlı olarak, bu ilk ilaçlamadan 10-15 gün sonra ikinci bir ilaçlama daha yapılmalıdır. İlkbaharda çıkan kelebekler yumurtalarını, daha çok meyve buketlerine yakın olan yapraklara ve az kısmını da genç meyvelere; ikinci döl erginleri ise daha çok meyvelere ve az kısmını da meyveleri çevreleyen yapraklara bırakır. Yumurtadan çıkan larvalar, daha çok meyvelerin yapraklara veya birbirine temas ettiği yerlerden giriş yapar. İlk larvaların çıkışı ile meyveye giriş arasındaki süre, birçok etkenlere bağlı olmak üzere, genellikle 4-8 saat arasında değişir. Meyveye giriş öncesi larva çok hassas olduğundan; rüzgar, yağmur veya predatörlerden (avcı böceklerden) dolayı yüksek oranda ölümler olabilmektedir. Bu dönem 'Elma İç Kurdu'na karşı mücadelenin zamanlamasında çok önemlidir, zira larvaların meyveye girmeden yok edilmesi gerekmektedir.” dedi.

Öte yandan kullanılacak ilaçların önemine dikkat çeken Güven, ilaçlı mücadelede kullanılacak zirai mücadele ilaçlarını reçete ettirmek için, üreticilerimizin en yakın gıda tarım ve hayvancılık il ve ilçe müdürlüklerine başvurarak gerekli bilgileri almaları uyarısında bulundu.
CİHAN

Ekleme Tarihi
10.07.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: elma iç kurdu
Link: Yetkililer çiftçileri 'Elma İç Kurdu'na karşı uyardı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız