Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Süt Üreticilerinin Projesine AB'den 30 Bin Euro Destek


Avrupa Birliği (AB) Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Hareketlilik Projeleri çerçevesinde, 2012 teklif çağrısı döneminde Turhal Süt Üreticileri Birliği tarafından hazırlanan 'AB Standardında Sağlıklı ve Kaliteli Süt Nasıl Üretilir?' projesi kabul edildi. 30 bin euroluk projenin, 2012 teklif çağrısında, Turhal'da hayvancılık ve süt alanında kabul edilen ilk proje olduğu belirtildi.


Toplam 18 katılımcıya yurt dışında sağlıklı süt üretimi, bilgi beceri tecrübesi kazandıracak projenin, Almanya ve Hollanda'da yapılacağı açıklandı. Amaçlarının, hayvancılık sektöründe süt üreticilerine destek vermek olduğunu belirten Turhal Süt Üreticileri Birliği Başkanı Abdullah Ay, projenin kabulünden ilçe adına duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Abdullah Ay, projenin Turhal Süt Üreticileri Birliği, Dimes Vasfi Diren Kazova Tarım İşletmesi, Tarım Meslek Lisesi, Turhal Kaymakamlığı,Turhal Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Turova ile Keyfim süt çalışanları proje katılımcısı olduğunu kaydetti. Proje onayının, kendilerini ve ilçedeki süt üreticilerini çok memnun ettiğini ifade eden Ay, ilçedeki süt üretimi ve kalitesini artırmak için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi.

Ay, "Proje yararlanıcıları, süt sağım sistemleri üreten ve süt üretiminde üst seviyelere ulaşmış olan Almanya ve Hollanda'yı ziyaret edeceklerdir. Katılımcılar, öncelikle sağım sistemleri üreten işletmelerde makinelerin üretimi, sistem kurulumu ve kuralına uygun sağım hakkında eğitim alacaklardır. Bunu takiben makineleri üreten firmaların sistemlerini kurdukları hayvancılık işletmelerini ziyaret ederek, sağım işlemini yerinde görecek ve uygulama yapacaklardır. Ayrıca, süt üretimi yapan çiftlikler ziyaret edilerek, hayvanlara bakım koşulları yerinde görülüp incelenecektir. Katılımcı sayımız 18'dir. Projemiz, 1 Eylül 2012 tarihinden itibaren bir yıllık bir süreyi kapsayacaktır. Bu süre içinde iki akışlı olarak projemizdeki 9 yararlanıcı Hollanda'nın Dronten şehrinde, 9 yararlanıcı da Almanya'nın Kirchheim Teck şehrinde 28 Nisan-11 Mayıs 2013 tarihleri arasında, 2 haftalık süreyle staj göreceklerdir." dedi.

Ayrıca, Turhal Süt Üreticileri Birliği Başkanı Abdullah Ay, Tokat ve ilçelerinde bu ve buna benzer AB projelerine destek verdikleri için Tokat Valisi Şerif Yılmaz ile Turhal Kaymakamı Mehmet Ünlü'ye ve aynı zamanda, ilçede bu tür projelerin hazırlanması ve destek verilmesi için Turhal Kaymakamlığı bünyesinde kurulan AB proje ofisi çalışanları İlhan Yayar ve Sadi Dinler'e teşekkürlerini iletti. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
10.07.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Süt, Üreticileri, Projesine AB, 30 Bin Euro Destek, tarım, hayvancılık
Link: Süt Üreticilerinin Projesine AB'den 30 Bin Euro Destek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız