Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
FOODist, hedef, Avrasya, lider, gıda, fuar, olmak 

FOODist’de hedef, Avrasya’nın lider gıda fuarı olmak

FOODist 2012’nin temel hedefi, Avrasya coğrafyasında gıda alanında lider fuar haline gelmek.

İSTANBUL - Sağlıklı beslenmenin yapı taşlarından biri olan bakliyat ürünlerinin sergileneceği FOODist 6’ıncı İstanbul Gıda ve İçecek Ürünleri Fuarı, sektörü 6-8 Aralık 2012 tarihlerinde TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece’de bir araya getirecek.

Yurtiçindeki pazar paylarını korumak ve yurtdışından yeni müşteriler bularak pazarını çeşitlendirmek isteyen, yeni pazarlarda yeni fırsatlar yaratmak isteyen bakliyat ve hububat sektörü firmaları için önemli bir uluslararası tanıtım ve pazarlama platformu olması beklenen FOODist 2012’nin temel hedefi, Avrasya coğrafyasında gıda alanında lider fuar haline gelmek.

Tarım Ürünleri Hububat Bakliyat İşleme ve Paketleme Sanayicileri Derneği’nin (PAKDER) yanı sıra sektörün diğer güçlü derneklerinin de desteklediği FOODist 2012’nin sektörün lider firmalarını bir araya getirmesi beklenirken, fuarın yaratacağı yeni fırsatlarla hızla değişen gıda sektöründe katılımcılar için etkin bir pazar ortamı oluşturacak.

Yurtiçinde ve dışında meslek odaları, ticaret örgütleri, sivil toplum kuruluşlarıyla yapılan birebir görüşmelerde FOODist 2012 Fuarı’nın içeriğine yönelik bilgilendirmeler yapılırken, fuarın tanıtımına yönelik çalışmalar ise Türkiye’nin dört bir yanında devam ediyor. Türkiye genelinde ve Ortadoğu, Balkanlar, Kuzey Afrika, Kafkasya’yı içine alan Avrasya bölgesinde İstanbul’u gıda konusunda önemli bir buluşma merkezi haline getirmeyi amaçlayan FOODist 2012 Fuarı, katılımcıları nitelikli alıcılar ile buluşturarak yeni iş ilişkilerinin kurulmasına ve var olan ilişkilerin güçlenmesine imkan sağlayacak.

Fuarı 2011’de 62 ülkeden 21 bin ziyaretçi gezdi

2011’de 5’incisi düzenlenen ve gıda sektörü için yeni pazar fırsatları yaratan FOODist, en büyük ilgiyi sektörün ihracat pazarlarından gördü. Yıl boyunca yurtdışında sanayi ve ticaret odaları, gıda dernekleri federasyonları, sektör ile ilgili sivil toplum örgütlerinin yanı sıra TÜYAP yurtdışı ofisler ve temsilcilikleri aracılığıyla sürdürülen çalışmalar sonucunda Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Fas, Gürcistan, Hırvatistan, Karadağ, Irak, İran, Kosova, Kuveyt, Lübnan, Makedonya, Mısır, Rusya, Sırbistan, Suriye, Ürdün ve Yunanistan’dan yaklaşık bin kişiden oluşan zincir mağaza / market satın almacılarının, toptancıların ve karar verici profesyonelin katıldığı FOODist Fuarı, gıda sektöründe lider rolü üstlenmesi öngörülen Türkiye için etkin bir pazarlama platformu oldu.

Geçen yıl 5’incisi düzenlenen ve küresel pazarın tümüne ulaşma imkanı sağlayan FOODist Fuarı’nı Türkiye dahil 62 ülkeden 2 bin 25’i yurtdışından olmak üzere toplam 21 bin 53 profesyonel ziyaret etti.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
12.07.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: FOODist, hedef, Avrasya, lider, gıda, fuar, olmak
Link: FOODist’de hedef, Avrasya’nın lider gıda fuarı olmak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız