Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Avşar Barajı Çifçinin Yüzünü Güldürüyor 

Avşar Barajı Çifçinin Yüzünü Güldürüyor

MANİSA (İHA) - Alaşehir ve Sarıgöl Ovalarını sulamakta olan Avşar Barajı,sağ ve sol ana kanallarla iki ovanın 84 bin dekarlık alanın sulanma yapıyor. Avşar Barajı bu yıl ki doluluk oranının 72 Milyon Metreküp olması ile çiftçileri sevindirdi.


“ AVŞAR BARAJI SON DÖNEMLERDE ALTIN YILINI YAŞIYOR”

Avşar Barajı'nın özellikle tarımsal sulamada Alaşehir ve Sarıgöl yöresi için hayati önem taşıdığını belirten Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen ; “ Avşar Barajı 1978 yılında tamamlandı. Barajın ilk zaman doluluk oranı ise 84 milyon metreküp olarak hizmete girdi. Barajın şu an ki durumu ise 72 milyon metreküp’dür. Barajımız 1992.1998.2003-2009 ve 2012 yıllarında bu yıl ki gibi doldu. O yıllar da ve bu yıl çiftçilerimiz rahat sulama yaptı.Son on yıl içinde çiftçilerimiz ise,Derinkuyu sondaj yaparak damlama sistemine geçti.Şu an Sarıgöl Ovası’nın 12 Bin Dekarı Avşar Barajı’ndan sulama yapmaktadır.’’dedi..

“SULAMADA EKONOMİK DÖNEM BAŞLADI”

Damla Sulama Sistemi Projesi sayesinde Avşar Barajında Su kullanan çiftçi sayısında düşüş olduğunu belirten Ülgen” Bölgede üretim yapan çiftçiler Damla Sulama Sistemi Projesine geçiş yaptı. Bu süreç içersinde bölgede damla sulama sistemi sayesinde Avşar Barajı’ndan su kullanan çiftçi sayısında da düşüş oldu. Böylece suyun kullanımında ekonomik dönem başladı” dedi.

“ALAŞEHİR VE YÖRESİ GÖLETLER ŞEHRİ OLACAK”

“Bin Günde Bin Gölet" projesi kapsamında Kavaklıdere sulama göleti ile birlikte Alaşehir’e toplam 8 adet göletin yapılacağını belirten AK Parti Manisa Milletvekili Op. Dr. Muzaffer Yurttaş, "Bin Günde Bin Gölet projesi kapsamında Alaşehir'e 8 adet sulama göleti yapılacak. Bir anlamda Alaşehir ve Yöresi göletler şehri olacak. Bu Projenin hayata geçirilmesi yönünde çalışmalarımız başladı. Geçtimiz günlerde temeli atılarak yapımına başlanan Kavaklıdere Göleti 2013 yılının yaz mevsiminde bitirilmesi planlanıyor. Proje kapsamında Kemaliye Göleti 800 dekar, Örencik Göleti 510 dekar, Gülpınar Göleti 790 dekar, Toygarlı Göleti 860 dekar, Şahyar Göleti bin 450 dekar, Horzumalayaka Göleti 940 dekar, Osmaniye Göleti 2 bin 200 dekar alanı sulayacak." dedi.

Ekleme Tarihi
13.07.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Avşar Barajı Çifçinin Yüzünü Güldürüyor
Link: Avşar Barajı Çifçinin Yüzünü Güldürüyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız