Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 30 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

26.taşköprü Sarımsak Festivali'nin Programı Belli Oldu

KASTAMONU (İHA) - Taşköprü Belediyesi'nin 30 Ağustos-2 Eylül tarihlerinde 26.'sını düzenleyeceği Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali'nin net programı belli oldu. 4 gün sürecek olan festivalde ünlü sanatçılar Murat Boz, Funda Arar, Orhan Hakalmaz, Arzu Akça ve Mustafa Cihat sahne alacak.
 
İlk olarak 30 Ağustos tarihi köprü başından saat: 15.00'de açılışı yapılacak olan festival daha sonra standların gezilmesi kortej yürüyüşünün ardından Pompeiopolis 2012 Tarım, Orman, Hayvancılık Tarımsal Gıda Fuarı'nın açılışı ile devam edecek. Daha sonra Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenlerin ardından Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Bahçesinde Yöresel Yemek Standları ziyaret edilecek. Akşam namazına mütakip ise ünlü mevlidhanlar İsmail Coşar, Adem Kemaneci, Bilal Demiryürek ve Ali İhsan Akçeşme'nin katılımı ile Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları başta olmak üzere şehitlerimiz ve Taşköprülü ecdadımızın ruhuna mevlidi şerif okutulacak.

Gecenin sonunda saat: 22.30'da ise yeşil popun kralı Mustafa Cihat, festival meydanında konser verecek.

31 Ağustos cuma günü ise sabah 11.30'da Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan'ın yerli ve yabancı halk dansları grubu temsilcileriyle resepsiyonu olacak. Saat: 14:'te de Taşköprü Belediyesi Konferans Salonu'nda Taşköprü'nün Doğal ve Beşeri Zenginlikleri konulu panel düzenlenecek. Saat: 16:30'da ise çiftçiler arasında en iyi sarımsak üreticisi ve en iyi buzağı yetiştiricisini seçme yarışmaları Cuma pazarı alanında gerçekleşecek. Aynı gün akşam saat: 19:30'da Köprübaşı festival meydanında Almanya, Slovakya, Arnavutluk, Venezuela, K.K.T.C, Ürdün ile Taşköprü HEM ve TRT Gençlik Halk Oyunları Topluluklarının gösterileri olacak. Gecenin sonunda saat: 22.30'da da TRT Müzik Kanalı'nda yayınlanan Orhan Hakalmaz ile Türkü Yolu programı ilçemizden canlı yayınlanacak. Program sunucusu Orhan Hakalmaz'ın birbirinden güzel türküleriyle şenlendireceği gece de Hakalmaz'ın konuğu ise ünlü sanatçı Nuray Hafiftaş olacak. Gecede Taşköprü Belediyesi Kent Korosu'da sahne alacak.
1 Eylül cumartesi günü de saat: 11:00'de Bisikletle şehir turu olacak. Saat: 15.00'de Yerli ve Yabancı Halk Oyunları Guruplarının Gösterilerinin ardından ödül töreni gerçekleşecek. Saat: 16:30'da ise festival Güzellik Yarışması Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşecek. 19.30'da da Taşköprü Halk Eğitim Merkezi özel gecesi gerçekleşecek. Akşam üzeri ise saat: 21:00'da Pınarbaşılı hemşerimiz Türk Sanat Müziği'nin ssevilen sesi Arzu Akça ardından 22:30'da ise ünlü sanatçı Murat Boz'un Köprübaşı Festival Meydanı'nda açıkhava konserleri gerçekleşecek.

Festivalin son günü olan 2 Eylül pazar ise 14:30'da Ağcıkişi Mahallesi kaba Yazı Mevkii'nde Geleneksel rahvan At Yarışları, saat: 19.15'te Yerli ve Yabancı Halk Oyunları Guruplarının Gösterileri, Taşköprü Halk Eğitim Merkezi Defile gösterisi ve saat: 21:00'de Kastamonulu hemşerimiz Ilgaz'ın, saat 22:30'da ise sevilen sanatçı Funda Arar'ın açıkhava konserleri gerçekleşecek.
Festival havai fişek gösterileri ile sona erecek.

Ekleme Tarihi
21.07.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: 26.taşköprü Sarımsak Festivali, sarımsak,
Link: 26.taşköprü Sarımsak Festivali'nin Programı Belli Oldu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız