Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Yaş sebze ve meyve sektörü tanıtımında güçbirliği
 
İstanbul'da yaş sebze meyve üzerinde düzenlenen ve Türk tarımına önemli destek veren ''Fresh Türkiye'' ile ''Halser'' adlı iki uluslararası fuar, güçlerini birleştirdi -Halser Uluslararası Yaş Sebze ve Meyve Pazarı Fuarı'nı düzenleyen MSK Fuarcılık Genel Müdürü Kolcuoğlu: -''Aynı sektöre hizmet veren iki önemli fuarın birleşmesi ihracat rakamlarına da katkı sağlayacaktır''

ANTALYA (A.A) - İstanbul'da yaş sebze ve meyveye yönelik düzenlenen ''Fresh Türkiye'' ile ''Halser'' adlı iki uluslararası fuar, güçlerini birleştirdi.

Halser Uluslararası Yaş Sebze ve Meyve Pazarı Fuarı'nı düzenleyen MSK Fuarcılık Genel Müdürü Sedat Kolcuoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, tarım ülkesi Türkiye'nin ürettiklerini pazarlayabilmesi ve ihracattan istediği payı alabilmesinde uluslararası fuarların önemli rol üstlendiğini söyledi. Türkiye açısından her yıl yaş sebze ve meyve sektörüne yönelik uluslararası iki önemli fuar düzenlendiğini ifade eden Kolcuoğlu, ülkenin tarım sektörüne katkıda bulunmak amacıyla iki fuarın güçbirliği yapma kararı aldığını açıkladı.

Halser Fuarı'nı bünyesine katan Fresh Türkiye Fuarı'nın Türkiye tarımı açısından önemli bir sinerji oluşturacağını vurgulayan Kolcuoğlu, ''Yaklaşık 45 milyon ton yaş sebze meyve üretimi yapan Türkiye bu üretimin ancak 2 milyon ton kadarını ihraç edebiliyor. Aynı sektöre hizmet veren iki önemli fuarın birleşmesi ihracat rakamlarına da katkı sağlayacaktır'' dedi.

İki fuarın birleşmesiyle katılımcıların da artacağına işaret eden Kolcuoğlu, yeni oluşum içindeki Fresh Türkiye Fuarı'nın tüketiciye odaklanan bir anlayışla fuarlara hazırlanacağını bildirdi. Tohum firmaların artık üretimin başlama aşamasını etkileyen tüketici tercihlerini ilk adımda kazanma fırsatı yakalayacaklarını, yeni çeşitlerini burada tüketiciye tattırma suretiyle tanıtacaklarını anlatan Kolcuoğlu, bu tanıtımın da tüketici talebi oluşturacağını belirtti. Talebin de üretim sektöründe hangi çeşitlerin daha çok yetiştirileceğini belirleyeceğini dile getiren Kolcuoğlu, ''Ülkemizde tarım, 'Çiftçiyi kazanırsanız, tarım sektörünü kazanırsınız' anlayışından, 'Tüketiciyi kazanırsanız tarım sektörünü kazanırsınız' anlayışına yöneliyor'' diye konuştu.

Fresh Türkiye Fuarı ile tüketicilerin temel kaygılarının başında gelen ''güvenilir gıda'' konusunda da ziyaretçileri bilgilendirecek çeşitli aktiviteler organize edeceğini söyleyen Kolcuoğlu, Fresh Türkiye Fuarı'nın Türkiye'nin en büyük yaş sebze ve meyve fuarı haline gelmesi konusunda önemli adımlar attığını ifade etti.

Fresh Türkiye'nin, dünyanın önemli ticaret merkezlerinden biri olan İstanbul'da düzenleniyor olmasıyla, yabancı katılımcı ve yabancı ziyaretçi katılımı itibariyle sektör açısından büyük şans olduğunu kaydeden Kolcuoğlu, şunları söyledi:

''Yabancı katılımcı ve ziyaretçileri çekebilmeniz biraz da ülkedeki potansiyeli tek bir potada ve yeterli altyapıya sahip lokasyonlarda sunabilmenize bağlı. İstanbul bu konuda sadece yurtiçinde değil Kafkaslar, Doğu Avrupa ve Ortadoğu bölgesinde de rakipsizdir. Bu sayede hem daha kaliteli hizmet verme hem de hızlı büyüme imkanı olacak. Bu da Fresh Türkiye'nin ihracata, yurtiçindeki ticarete, üretime ve tabi tüketime de olumlu katkılar yapacak, sektöre yönelik geliştirici etkisini büyük bir hızla artıracaktır.''

Start Fuarcılık Genel Müdürü Musa Öztürk de Halser'in Fresh Türkiye bünyesine katılmasının, sektörün önünün açılması yolunda önemli bir fırsat olduğunu bildirdi. Yaş sebze meyve sektörüne yönelik fuarların dağınık yapıda olmasının sakıncalı olduğuna işaret eden Öztürk, sektöre çok daha etkili ve faydalı bir hizmet sunabilme arzusu içinde olduklarını kaydetti. 

Ekleme Tarihi
21.07.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Yaş sebze ve meyve sektörü tanıtımında güçbirliği, meyve, sebze, ihracat, fuar
Link: Yaş sebze ve meyve sektörü tanıtımında güçbirliği




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız