Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 12 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal 

Çiftçiler Fahiş Miktarda Fatura Ödüyor

ANKARA (İHA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde baraj suyunun ulaşmadığı bölgelerde çiftçilerin tarım arazilerini sulamak için fahiş miktarda elektrik faturaları ödemek zorunda kaldıklarını söyledi.


TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Tanal, Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır bölgelerinde yaşanan elektrik kesintilerinin evlerdeki buzdolabı, televizyon, çamaşır makinesi gibi ev eşyalarının arızalanmasına sebep olduğunu kaydetti. Şanlıurfa, Diyarbakır ve Mardin gibi bölgelerde halkın büyük çoğunluğunun geçimini tarım ve hayvancılıkla sağladığını belirten Tanal, “Sıkıntılarla baş etmeye çalışan çiftçilerimiz bir de sulama için ödedikleri fahiş elektrik faturaları nedeniyle git gide dar boğaza sürüklenmekte ve çıkış yolu bulamaz hale gelmektedir” dedi.

GAP’ın tamamlanmaması nedeniyle halkın önemli bir kesiminin arazilerini sondaj yöntemiyle kuyulardan su çekerek suladıklarını söyleyen Tanal, “Büyük bir kördüğüme dönüşen bu çelişki sulama zamanlarında sağlıklı ve kesintisiz enerji alamayan çiftçiler, sürekli yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle de üretim kaybı yaşadıklarından her sene isyan etmek noktasına gelmektedirler. Aynı zamanda yaşanan bu elektrik kesintileriyle evlerde kullanılan buzdolabı, televizyon, fırın, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi gibi beyaz eşyalar da yanmakta, vatandaş evinin içinde de zarara uğramaktadır. Oradaki vatandaşlarımız kışın ısınmak için elektrik sobaları, yazın ise klima kullanmakta sorun yaşamaktadırlar” diye konuştu.

Ekleme Tarihi
24.07.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Çiftçiler Fahiş Miktarda Fatura Ödüyor, CHP, İstanbul Milletvekili, Mahmut Tanal,
Link: Çiftçiler Fahiş Miktarda Fatura Ödüyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız