Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 18 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Zeytinde Bol Ürün Çiftçileri Sevindirmedi

BALIKESİR (İHA) - Türkiye’nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, ürün bolluğu yaşanırken, bolluk çiftçileri sevindirmedi.


İlaçlamanın yer aletleriyle mümkün olamayacağını iddia eden çiftçiler uçakla organik ilaç atılmasını istediler. İlaçlamanın yapılmaması halinde ürünün kurtlanarak yere döküleceğini anlatan çiftçiler, zeytin yağında kalitenin düşeceğini söylediler. İlaçlamanın acilen yapılmasını isteyen çiftçi İdris Ergün, “İlaçlamanın yapılmaması halinde yemeklik yağ hayal olur. Kurtlanan zeytin dibe döküleceği için hasat maliyeti de artacaktır. Bunun sonucunda zarar edecek olan çiftçi bu ağaçları odun yapar. Uçakla organik atılabilir. Buna çözüm bulunmalı” dedi. Yörede ürün bolluğu olduğunu bildiren 76 nolu Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi (Tariş) müdürü Emrah Öztürk de” İlaçlamanın yer aletleriyle yapılması çok zor. Yöremizde güzel bir sezon bekliyoruz” dedi.

Şakir Cihan da, “İlaçlama mutlaka yapılmalı. Aksi halde çiftçi perişan olur” dedi. Yörede zeytin sineği sayımlarına devam ettiklerini bildiren Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Dursun Okur, “Yörede uçakla zeytin ilaçlaması yasaklandı. Bundan böyle yer aletleriyle yapılacak. Sinek sayımları sonucu ilaçlama zamanını bildireceğiz. Çiftçinin kulağı bizde olsun. Toplu ilaçlama başarı getirecektir. Aksi halde kurtlanan ürün yere düşer. Bunun sonunda hem yağ kalitesi düşer. Hem de hasat maliyeti artar” dedi. 10 milyon zeytin ağacının bulunduğu körfez belgesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bu yıldan itibaren uçakla zeytin sineği ilaçlamasını yasaklamıştı.

Ekleme Tarihi
26.07.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Zeytinde Bol Ürün Çiftçileri Sevindirmedi
Link: Zeytinde Bol Ürün Çiftçileri Sevindirmedi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız