Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Ramazan 

RAMAZAN'DA GÜNEŞ ALTINDA EKİN TOPLUYORLAR

GAZİANTEP (İHA) - Mevsimlik tarım işçileri, Ramazan’da iftar sofralarına konulacak ekmeğin parasını kazanmak için, güneş altında tarlada çalışarak ekin toplama telaşına düştü.


Ramazan ayında tarlada çalışan genç-yaşlı onlarca kişinin güneş altında ekin biçme çabası takdir topluyor. Sıcaklardan bunalan vatandaşlar serin yerlere kaçarken, geçim derdine düşen aileler günün yarısından fazlasını tarlada geçiriyor. Günde 20 TL için nane tarlasında çaba harcayan işçiler, "Çocuklarımızın nafakasını kazanıyoruz" dediler.

68 yaşındaki Memik Gürcü, "Nane biçiyoruz. Sıcaklar bizi zorluyor. Uykusuz kalıyor ve sahur vaktine kadar çalışıyoruz. Toplanan nanelerden de sayı başına para alıyoruz. Bin tanesini 20 TL'ye topluyoruz" şeklinde konuştu.
Döndü Gürcü, bu işi mevsimlik olarak yaptıklarından dolayı 3 ay sonra bu işin de olmayacağını söyleyerek, "Ondan sonra da borç alır yatarız. Yazın çalıştığımız kışa yetmiyor" diye konuştu.

Gündüz olduğu gibi gecenin karanlığında da tarlada çalıştıklarını ifade eden Hatice Bahar, işin sahur vaktine kadar sürdüğünü söyleyerek şöyle devam etti:

"Bin tane bağ yaparsak 20 TL yevmiye alıyoruz. Bu yevmiyeyle ailemizin geçimini sağlıyoruz. Ramazan'da güneş altında çalışmak zor oluyor ama ekmek paramızı kazanmak için buna mecburuz. Çocuklarımızın nafakasını kazanmak için gece 02.00'ye kadar çalışıyoruz. Şapkamızı, tülbendimizi ıslatarak kendimizi güneşten koruyoruz. Yazın tok, kışın aç yaşıyoruz. Her birimizin 7-8 çocuğu var, hepsi de bu yeşil ota bakıyor."

Ekleme Tarihi
31.07.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Ramazan, Güneş Altında Ekin Topluyorlar, tarım
Link: Ramazan'da Güneş Altında Ekin Topluyorlar




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız