Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Adana 

Adana'da 'bici bici'ye standart geliyor

ADANA (CİHAN)- Adana Valiliği, kentin sembol değerleri arasında ‘kebap, şalgam’ ile birlikte gösterilen yaz aylarının vazgeçilmez tatlısı ‘bici biciyi’ mercek altın aldı.
 
Vali Hüseyin Avni Coş, ilde vatandaşların özellikle bunaltıcı sıcaklarda tükettiği güvenli ‘bici bici’ için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne talimat verdi. Valilikte düzenlenen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı’nda konuyu gündeme getiren Hüseyin Avni Coş, Adana’da az kontrol edilmesi gereken yerlerin çok, çok denetlenmesi istenen noktaların ise az yoklandığını söyledi. Sözü şehrin marka değerleri arasında sayılan ‘bici biciye’ getiren Coş, herkesin dilinde olan bu ürünle ilgili standartların henüz belirlenmediğini kaydetti. Adana’ya gelen konukların ‘bici biciyi’ nerede yiyebileceklerini sorduğunu hatırlatan Coş, “Her gelen ‘nerede bici bici yiyebiliriz’ diyor. Bu insanlara ‘kalite kontrolü’ yaptırıp gönderebileceğimiz bir adresi ben bulamadım. Bu tatlıya ilişkin sorularıma cevap alamadım.”dedi.

Bunun üzerine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne talimat verdiğini hatırlatan Coş, bici bici’nin incelemeye alındığını ifade etti. Coş, şöyle devam etti: “Herkes ‘bici bici’ diyor. Bunu ‘kim üretiyor, içine hangi maddeler konuluyor, malzemeleri sağlıklı mı, değil mi? Kimse bilmiyor. Bu hususta şimdiye kadar kayda değer bir denetim de yapılmamış. Buna bakmak gerekir. Yoksa zabıta satıcılara yönelik ‘bura durmayın, şu masayı kaldırın’ diyebiliyor. Özellikle üretim aşaması nasıl yapılıyor? Tatlının içindeki boyası ve buzu sağlıklı mıdır? Şimdi bu ürünün bileşimindeki maddelerin analizini yapıyoruz. 'İçinde sağlığa zararlı maddeler var' iddiası mevcut. İnşallah bu bir iddiadır. Satıcıların rızkında gözümüz yok. Onlarında vatandaşın duyduğu bu endişelerden kurtulması gerekir. Satıcı ile tüketici arasındaki güvenin üst noktaya çıkmasını istiyoruz. Böylece bici bici yemede tereddüt edenlerinde bunu yemelerini arzu ediyoruz.”

Yetersiz kontrol nedeniyle ‘iyi ve kötü üreticinin’ aynı koşullarda satış yaptığını dile getiren Coş, kötü üreticinin haksız rekabetten daha kazançlı çıktığını aktardı. Bu tür gıdaların diğer bir çok faaliyete göre daha önemli olduğunun altını çizen Coş, denetlemelerin ‘düzenleyici, yol gösterici’ bir şekilde yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.
CİHAN

Ekleme Tarihi
02.08.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Adana, bici bici, standart geliyor
Link: Adana'da 'bici bici'ye standart geliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız