Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 14 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Gıda Bankası Yoksullara Yardım Derneği, İhtiyaç Sahibi Ailelerin Yüzünü Güldürüyor 

Kastamonu Gıda Bankası Yoksullara Hizmet Derneği Başkanı Necati Keşkekoğlu:
“Siz Olmadan Asla Başaramayız”


KASTAMONU (İHA) - Kastamonu Gıda Bankası kurulduğu günden bugüne kadar hayırsever Kastamonuluların yardım ve destekleri ile 3 bin aileye yardım elini uzattı.

25 Nisan 2004 yılında Kastamonululara hizmet vermek için kolları sıvayan Kastamonu Gıda Bankası Yoksullara Yardım Derneği, kurulduğu 2004 yılından bugüne kadar 3 bin aileye toplam 500 bin TL değerinde gıda, kıyafet ve öğrencilere burs yardımında bulundu.


Kastamonulu hayırsever vatandaşların destekleriyle kurulduğu günden bu güne kadar gerçekten ihtiyaç sahiplerini bularak onların yüzünü güldüren ve güldürmeye de devam eden Kastamonu Gıda Bankası Yoksullara Yardım Derneği, “Siz olmadan asla başaramayız” sloganıyla yardım severlerin yardımlarını bekliyor.

Bugüne kadar yaptıkları faaliyetler hakkında kısa bir bilgi veren Kastamonu Gıda Bankası Yoksullara Hizmet Derneği Başkanı Yaşar Müldür, 3 bin aileye giyecek, yiyecek ve yakacak yardımında bulunduklarını ve Ramazan Bayramı’nda da 190 ihtiyaç sahibi aileye gıda yardımı yaptıklarını söyledi. Müldür, “Kastamonu Gıda Bankası Yoksullara Hizmet Derneği olarak, ‘Kastamonu’nun iyilik hareketinde sizde yerinizi alınız’ sloganıyla başladığımız dernek faaliyetlerine hayırsever vatandaşlarımızın da destekleriyle çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Derneğimiz Ramazan ayında 190 fakir aileye gıda yardımı yaptık. Yardımların yanı sıra 9 ay boyunca öğrencilere ayda 100’er lira burs veriyoruz” dedi.

Şimdiye kadar kendilerini yalnız bırakmayan hayırsever Kastamonululara teşekkür eden Müldür, aynı desteği bundan sonraki günlerde de beklediklerini belirterek, “Değerli Kastamonulular, ben inanıyorum ki Allah’ın izniyle sizlerin sayesinde çok daha büyük hizmetler yapacağız. Çok yoksulu sevindireceğiz. Biz dedik ki ‘Siz olmadan asla başaramayız’. Evet bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonrada hayırsever dostlarımızın desteğini bekliyoruz. Kastamonu’muza sahip çıkalım. Kastamonu’daki fakir halkımıza destek olalım” diye konuştu.

Malzemelerin yardımsever vatandaşların veya firmalar tarafından bağışlandığını kaydeden Müldür, “Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile devamlı koordine halindeyiz. Dernek olarak gerçekten yardıma muhtaç ailelere kuru gıda ve eşya yardımı yapmaktayız. Ayrıca muhtaç hasta ailelerine tedavi maksatlı ayni ve nakdi yardım yapmaktayız.

Güzellikler paylaşıldıkça büyür, gelişir, değeri artar düşüncesiyle hareket ediyoruz. Aile sayısındaki düşüş periyodik olarak yapılan kontrollerde durumlarında iyileşme görülen aileler yardım listesinden çıkarılmıştır. Gerçekten ihtiyaç sahibi olan aile sayısını arttırmayı hedefliyoruz. Gıda Bankası hafta içi iki görevliyle vatandaşlarımıza hizmet verecek. Ayrıca yardım alanlar arasında evden çıkamayacak durumda olanlar içinde özel olarak yardım yapmaktayız. Dernek kaynaklarına dokunmaksızın 55 üniversite öğrencimize 9 ay boyunca eğitim yardımı yapmaktayız” şeklinde konuştu.

Orhan Tanış da yapılan yardımların makbuz karşılığında alındığını ifade ederek, derneğin kuruluş amacını şu sözlerle anlattı; “25 Nisan 2004 tarihinde kurulan derneğimizin amacı fakir ve yoksul halka hizmettir. Muhtaç vatandaşlarımızı kalbini incitmeden, onurunu kırmadan, nokta tespiti yaparak tek tek bulmaktayız. Çok titiz araştırmalar sonucu kendilerini davetiye göndererek çağırmakta ve onların ihtiyaçlarını gidermekteyiz” dedi.

Ekleme Tarihi
07.08.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Gıda Bankası Yoksullara Yardım Derneği, İhtiyaç Sahibi Ailelerin Yüzünü Güldürüyor
Link: Gıda Bankası Yoksullara Yardım Derneği, İhtiyaç Sahibi Ailelerin Yüzünü Güldürüyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız