Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

RAMAZAN’DA TATLI SATIŞLARI DÜŞTÜ

KAYSERİ (İHA) - Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse, ramazanın yaz sıcaklarına denk gelmesi nedeniyle tatlı ve et satışlarında beklenen seviyenin yakalanamadığını söyledi.


Yaz sıcaklarından dolayı vatandaşların tatlı yerine dondurma ve meyveyi, et yerine de sebzeyi tercih ettiğini söyleyen Köse, tatlı alırken yine de dikkatli olunması uyarısında bulundu. Tatlının günübirlik üretim yapılan yerlerden alınması gerektiğini vurgulayan Köse, “Ramazan ayında ucuz satılan ,fiyatıyla cazip gelen tatlılar insan sağlığını tehdit etmektedir. Yenecek bir kilo baklavanın kilosunun 15 TL’nin altında olmaması gerekir. Ucuz baklavalar satılıyor. İyi bir baklavanın maliyeti 10 TL’yi geçiyor. Cevizin kilosu 20 TL’den başlıyor. Antep fıstığı 45 - 50 TL’yi buluyor. Tereyağı ise 25 TL civarında değişiyor. Bu şartlarda ucuz baklava satmak akıl işi değil. Unutmamalı ki; maliyet düştükçe kalitede düşüyor. Kaliteli malzeme ile ucuz ürün satmak mümkün olmayacağı için maliyetinin altında satılan tatlılara itibar etmemek gerekir.” dedi.

Dondurma için de benzer öneriler de bulunan Köse, “Tatlı satışının düşmesi dondurma satışlarında patlamaya neden oldu.Serinlerken sağlıklı serinlemek ,hastalıklara davetiye çıkarmamak gerekir. Bu nedenle de işin ehli kişilerin hazırladıkları dondurmaların tüketilmesi gerekir.Normal satış fiyatının altında satılan dondurmaların irdelenmesi gerek. Ayrıca dondurma satan ve imal eden kişilerin Tarım İl Müdürlüğünden dondurma satabilir, üretebilir ruhsatının olması lazım.” diye konuştu.

İşini hakkıyla yapan tatlıcı esnafının, merdiven altı esnaflardan dolayı her geçen gün değerini kaybettiğine dikkat çeken Köse, alıcıların da bu hususta dikkatli olması gerektiğini ifade etti. Köse “Bunlar esnafımızı zor durumda bırakıyor. Maalesef işini hakkıyla yapan esnafımız her geçen gün kan kaybediyor.İnsanlar ağır vergi altında eziliyor,bağ-kurunu, kirasını ödemekte zorlanıyor.Bu nedenle kayıt dışı çalışan bu yerlerle ilgili önlemler alınması gerekiyor. “ ifadelerini kullandı.

Ekleme Tarihi
09.08.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Ramazan, Tatlı, Satışları Düştü
Link: Ramazan’da Tatlı Satışları Düştü




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız