Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 08 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Teke Kamil 

Teke Kamil'in Sütü Gerçek Çıktı
 
Atalarımızın, olmayacak işi başarmanın ifadesi olarak günümüze kadar gelen 'Teke'den süt çıkarmak' sözü, İnegöl'de gerçek olmuştu. İnegöl'ün Alibey köyünde küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Baki Tüle, Kamil adını verdiği tekesinin bir ay önce şişen göğüslerini sıkıp sütün çıktığını görünce şaşkınlık geçirdi.

AK Parti Bursa milletvekili Hüseyin Şahin dün İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü veterineri Alper Demir ve Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ile birlikte Alibey
köyüne giderek teke Kamil'i inceledi.

"ÇİFT CİNSİYETLİ OLABİLİR"

AK Partili Şahin, ilk bulgularını şöyle paylaştı:

"Doğuştan çift cinsiyetli olmuş olabilir. Hem dişi hem de erkek üreme organına sahip olabilir. Ancak yaptığım inceleme sonucunda hayvanda çift cinsiyetin olmadığını gördüm. Ama tabi gizli bir şekilde dişilik organına da sahip olabilir. Şu an ilk tespitim hayvanda hormonel bir bozukluk sonucu bu olayın olduğunu düşünüyorum. Gerekli analizleri yapacağız"

Şahin, teke Kamil'den aldığı süt örneğini, Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Yem Kontrol merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nün Bursa Şubesi'nde analiz ettirdi. Analizlerin sonuçlarına göre tekeden çıkan sütün, gerçek sütle eş değer olduğu belirtildi.

Şahin şunları söyledi:

"Keçi sütü ile eşdeğer. Dolayısıyla çıkan numunenin süt olduğu gerçeğini analiz etmiş olduk. Ama tabi biz sadece bununla yetinmedik. Önümüzdeki hafta Veterinerlik Fakültesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Yavuz Nak hocamızdan da hayvanın genetik yapısının incelenmesi ile ilgili bir ricada bulunduk. Uludağ Üniversitesi'nin imkanlarından faydalanarak hayvanın dişi mi erkeklik mi hormonlarına sahip olduğu konusunda inceleme yaptıracağız. Bizi ilgilendiren; çevresel faktörlerden etkilenme var mı, yok mu? Varsa biz bu konuda tedbir alabilir miyiz? Toprak yapısı ve bitki örtümüzde herhangi bir bozukluğun olmadığı kanaatine vasıl olduk. Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Yem Kontrol merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nün Bursa Şubesi tarafından analiz raporu onaylanarak bizlere verildi"
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
11.08.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Teke Kamil, Sütü Gerçek Çıktı, süt, teke, kamil,
Link: Teke Kamil'in Sütü Gerçek Çıktı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız