Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Sebze Ve Meyveler Sofralara Kimliksiz Giremeyecek

KOCAELİ (İHA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sebze ve meyvelerin ürün künyesi oluşturulacağı yeni hal kanunu ile ilgili koordinasyon toplantısı düzenlendi.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 5957 sayılı Hal Kanunu’nun Kocaeli’de daha koordineli şekilde yürütülmesini sağlamak için İlçe Belediyeleri ve ilgili kurum yetkililerinin katıldığı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi Haller Şube Müdürlüğü’nde gerçekleşen toplantıda ürünlerin tarladan sofraya gelene kadar hangi aşamalardan geçtiğinin, nerede, kim tarafından ve ne zaman üretildiğinin belli olacağı ürün künyesi sistemin de yer alacağı yeni kanunun incelikleri anlatıldı.

Söz konusu ürünlerin cinsine, miktarına, fiyatına göre bildirileceği, bu malların izleneceği ve meslek mensuplarının kayıt altına alınacağı elektronik bir veri tabanının kullanılacağı yeni hal kanunu ile ilgili toplantıya Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Haller Şube Müdürü Avni Bağdır, Hal Zabıta Amiri Mehmet Kocakoç, İzmit Belediye Zabıta Müdürü Muhammet Ergin, Körfez Zabıta Müdürü Cumali Gündoğdu, Gebze Zabıta Müdürü Mevlüt Akbulut, Gölcük Zabıta Müdürü İrfan Çavuş, Komisyoncular Dernek Başkanı Hüseyin Balkaya, İzmit Pazarcılar Odası Başkanı Erol Kumsar katıldı.

Sebze ve meyve temin edecek vatandaşların daha güvenilir bir şekilde alışveriş yapmalarını sağlayacak yeni hal kanununun Kocaeli’de daha verimli uygulanması için yapılan toplantıda konuşan Büyükşehir Belediyesi Hal Müdürü Avni Bağdır, “Yeni kanun meyve sebze ticaretine konu ürünlerin her hareketinin takibinin sağlıyor. Kanununla kayıt dışılığa son verilmesi ve vergi kaçaklarının önlenmesi hedefleniyor. Bu noktada tüketici ve üreticiye birçok yenilik getiren yeni hal kanununun ilimizde en iyi şekilde uygulanması için bu toplantıyı düzenledik” dedi.

Toplantıya katılan ilçe belediyeleri zabıta idarecileri ise yeni kanunun Kocaeli’ye büyük kazanımlar sağlayacağını, bunun için koordineli bir şekilde çalışılması gerektiğin altını çizdi. Bu noktada yeni kanunun her yönüyle işin içindeki tüm kurum ve kuruluşlara anlatılmasının önemine değinen ilçe belediyesi yetkilileri bu noktada Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği bu toplantının çok yararlı olacağını söyledi.

Yeni Hal Kanunu’na göre ayrıca meslek grupları hal kayıt sistemine bildirimde bulunarak künye numaraları alacak. Bu bilgiler doğrultusunda hakların korunması ve uyuşmazlıkların çözümü kolaylaşmış olacak. Böylece kayıt dışılığa son verilmesi ve vergi kaçaklarının önlenmesi sağlanacak. Daha ucuza sebze meyve temin edecek olan tüketiciler, aynı zamanda düzenli ve hijyenik bir ortamda alışveriş imkanı bulacak.

Ekleme Tarihi
16.08.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Sebze Ve Meyveler Sofralara Kimliksiz Giremeyecek
Link: Sebze Ve Meyveler Sofralara Kimliksiz Giremeyecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız