Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Misyem, yılda 60 bin ton yem üretimine ulaştı

ÇANAKKALE - Biga’da faaliyet gösteren Misyem, yılda 60 bin ton yem üretme kapasitesi ile başta Çanakkale olmak üzere yurtiçi pazara satış gerçekleştiriyor.

Firmanın 2003 yılından bu yana büyükbaş ve küçükbaş yem üretimi yaptığını belirten Misyem Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Baş, pazar payını artırarak büyümeyi hedeflediklerini söyledi.

Baş, “Yapılan sanayi yatırımlarıyla devamlı olarak büyüyen Biga bölgesi, diğer bölgelere göre daha canlı bir ticaretin yaşandığı bölge konumuna geldi. Ancak, şu anda hem ağır sanayinin Biga bölgesinde yoğunlaşması hem de barajlar, göletler gibi tarımsal yatırımların aynı zamanda hayvancılığın büyüyerek gelişmesi kafalarda soru işareti bırakmaktadır. Şu anda baraj ve gölet yatırımlarının çoğunun bitirilmesi sayesinde sulanabilir arazilerin artması sebebiyle buğday ve arpa ekiminden kaçış olduğu, çeltik ekiminin arttığını gözlemlemekteyiz. Oysa ki hayvancılığın artması ve günde 300 ton sütün üretildiği bir bölgede hayvansal gıdaların teşvik edilerek desteklenmesi gerekmektedir” dedi.

“Satışlarımız her yıl artıyor”

Üretimin yüzde 60’ını Çanakkale’de satışa sunduklarını anlatan Baş, kalan bölümü ise Adapazarı, Yalova, Bursa, Balıkesir ve Trakya bölgelerinde değerlendirdiklerini söyledi. Zekai Baş, “Satışlarımız her yıl artarak devam ederken, yılda 55-60 bin ton arası yem üretimine ulaşmış bulunuyoruz. Üretim artmasına rağmen hammadde temininde dışa bağımlı olunması sebebiyle dolardaki kur farklılığı hammadde fiyatlarında çok sık değişkenliğe sebep olmakta. Yem sektörü ve yem sektörünü etkileyen diğer ürünlerde teşvik olmaması hammadde alımlarında dışa bağımlılığı beraberinde getiriyor. Dolar endeksli olarak hammadde fiyatlarının yükselmesi sebebiyle yem fiyatları da etkileniyor. Yem fiyatlarının yükseldiği bir ortamda süt fiyatlarının ve et kesim fiyatlarının yerinde sayması üreticilerin sıkıntıya düşmesine sebep olmaktadır. Buda tahsilatların biraz daha uzun vadelere yayılmasına sebep oluyor. Bu fiyat makası bu şekilde devam edemez. Bu nedenle üreticinin düzenli olarak teşvik alması gerekiyor” açıklamasını yaptı.







kobiden.com

Ekleme Tarihi
16.08.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Misyem, yılda 60 bin ton yem üretimine ulaştı, yatırım, iş geliştirme, gıda tarım
Link: Misyem, yılda 60 bin ton yem üretimine ulaştı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız