Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Organik Biberler Yok Satıyor

GAZİANTEP (İHA) - Araban Ovası’nda sulu tarım yapılan arazilerde tamamen doğal ortamda organik olarak yetiştirilen salçalık, dolmalık ve baharatlık sivri biberler yok satıyor.


Arabanlı biber üreticilerinden Sadık Çöplü, çiftçinin biber yetiştiremediğini, satışlarda patlama yaşandığını söyledi. Çöplü, “Her yıl Ağustos ayında sulu tarım yaptığımız tarlalarımızda tamamen doğal ortamda organik olarak yetiştirdiğimiz acı ve tatlı salçalık, dolmalık ve baharatlık sivri biberler, özellikle C vitamini açısından oldukça zengindir.

Araban Ovası’nda, sulu tarım yapılan bölgelerde tamamen doğal ortamlarda organik olarak yetiştirdiğimiz biberlerin lezzet ve tadı ile kalitesini bilen, özellikle de organik biberi tercih edenler Araban ilçe merkezi, ilçeye bağlı köyler ve çevre il, ilçe ve köylerde ilçeye gelip kışlık salçalık, dolmalık ve baharatlık sivri biberler ihtiyaçlarını buradan temin ediyor” dedi.

Biberin insan sağlığına faydalı olduğunu savunan Çöplü, şöyle devam etti:

“İştah açar, mideyi kuvvetlendirir ve hazmı kolaylaştırır. Romatizmaya iyi gelir. Kanamaları önler. Cinsel arzuyu arttırır. Kırmızıbiber, insanı ferahlatır ve nefes yollarını açar. Bronşit ve grip gibi hastalıklarda faydalıdır. Damar tıkanıklığı ve kalp hastalıklarına karşı koruyucudur. Acı biber, İştah açar. Akciğerleri temizler ve balgam söktürür. Eklem iltihaplanması, diş ve boğaz ağrıları, romatizma, sindirim sistemi bozuklukları, soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklarda faydalıdır. Sebze olarak yemeklerde ve salatalarda kullanılır. Kızartması yapılır. Salçası yapılır. İçi oyularak kurutulup kışlık dolma olarak saklanır. Ayrıca, nefis acılı baharatı da elde edilir.”

Ekleme Tarihi
18.08.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Organik Biberler Yok Satıyor, sulu tarım, acı biber, salçalık biber, baharat
Link: Organik Biberler Yok Satıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız