Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Anaç Koyun Destekleri İçin Başvuru 1 Eylül 

Anaç Koyun Destekleri İçin Başvuru 1 Eylül'de Başlıyor

Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan anaç koyun desteklemeleri için 1 Eylül-15 Ekim arasında başvuru yapılması gerektiğini söyledi.


İhsan Akın, yaptığı açıklamada, 2012 Anaç Koyun Keçi Desteklemesi'nden yararlanmak isteyen yetiştiricilerin destekleme parasını alabilmesi için gerekli işlemleri yapması gerektiğini belirtti. Birlik üyesi yetiştiricilerin destekten faydalanabilmesi için ivedilikle Ramazan Bayramı'ndan sonraki hafta başlayarak 15 Ekim'e kadar, bağlı bulundukları İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden adlarına kayıtlı hayvanları gösteren bir belgeyle birliğe başvurmaları gerektiğini kaydeden Akın, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, çevre ve insan sağlığına zarar vermeyen organik hayvancılığın geliştirilmesi, doğal kaynakların korunması, hayvan refahının, gıda güvenliğinin ve sürdürülebilirliğin sağlanmasına yönelik organik hayvancılık yapan yetiştiricileri destekliyor." dedi.

Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin verdiği bilgiye göre 'Organik hayvancılık ilave anaç sığır ve manda yetiştiriciliği, buzağı yetiştiriciliği, hastalıktan ari işletme desteklemeleri', 'Organik hayvancılık ilave anaç koyun ve keçi desteklemeleri' ve 'Organik ilave arılı kovan desteklemesi' kapsamındaki ödemeler, bakanlık tarafından bankaya kaynak aktarılmasını müteakip, il/ilçe müdürlüklerince oluşturulan onaylı OHİD ödeme İcmal-1’lerine göre, banka aracılığıyla ilgili şubelerde daha önce yetiştiriciler adına açılan hesaplara yapılıyor. Hayvan sevklerinde veteriner sağlık raporu, sevki, nakli olmayan işletmelerin hayvan tespiti yapılamayacak. Bu nedenle de bu işletmeler kesinlikle desteklenmeyecek. Haksız yere yapılan destekleme ödemeleri, ödeme tarihinden itibaren 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 51’inci maddesinde belirtilen gecikme zammı oranları dikkate alınarak hesaplanan kanuni faizi ile birlikte geri alınacak.

Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, yetiştiricilerin küpesiz hayvanları için gerekli müracaatı yaparak küpe taktırmasını istedi. Akın, "Üyelerimiz, işletmesinde olmayan, sattığı, kestiği veya ölen hayvanlarını İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne başvurarak Koyun Keçi Kayıt Sistemi (KKKS) ve Koyun Keçi Bilgi Sistemi (KKBS) adlı veri tabanlarından sildirmelidir. Yetiştiriciler işletmesine yeni hayvan almışsa sisteme kayıt ettirmelidir." hatırlatmasını yaptı. Akın, birlik olarak yetiştiricilerin mağduriyet yaşamaması için ilçe, köy ve yaylalarda bilgilendirme çalışmasına devam edeceklerini belirterek, yetiştiricilere gönderilen bilgi mesajlarının da dikkate alınması önerisinde bulundu. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
18.08.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Anaç Koyun Destekleri İçin Başvuru 1 Eylül'de Başlıyor
Link: Anaç Koyun Destekleri İçin Başvuru 1 Eylül'de Başlıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız