Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Üreticilerin Su İsyanı 

Denizli’nin Pamukkale Beldesine Bağlı Yeniköy’de Tarlalara Yeteri Kadar Su Verilmemesi, Mahsulün Tarlada Kalmasına Neden Oldu


DENİZLİ (İHA) - Denizli’nin Pamukkale beldesine bağlı Yeniköy’de, Pamukkale Sulama Birliği’nden tarlalarına yeteri kadar su verilmediğini iddia eden köylüler isyan etti.

Pamukkale beldesine bağlı Yeniköy’de, sularını Pamukkale Sulama Birliği’nden alan köylüler son günlerde suların yeteri kadar gelmemesi ve kullanmadıkları suyun parasının icra yoluyla alınması ile ilgili mektup yollanmasına tepki gösterdi. Bin 300 kişinin yaşadığı Yeniköy’de, çiftçiler yeteri kadar su verilmemesi sebebiyle mahsullerin tarlalarında kaldığını iddia ederek isyan etti.

Yeniköy Muhtarı Yusuf Tekin, tarlada birçok mahsulün kuruduğunu söyledi. Pamukkale Sulama Birliği’nden köyündeki tarım arazisini sulamadığı için şikayetçi olduklarını belirten Tekin, “Sulama Birliği görevini yapmamaktadır. Akköy, Gölemez, Çeşmebaşı ve Pamukkale taraflarına su verilirken, bizim köyümüze 35-40 gündür su verilmiyor.

Köydeki tarım arazilerinin yüzde 60’ı susuzluktan zarar gördü. Daha mısır, nar, pamuk gibi ürünlerimiz birinci suları ile duruyor. Köydeki durum çok kötü. Yetkililerden gerekenin yapılmasını istiyoruz. Biz borcumuzu ödüyoruz. Borçlular gibi, borcu olmayanlara da icra belgeleri gönderiliyor. Köylülerimiz sulama yapmadığı halde kendisine resmi evrak gönderiliyor. Verdiğimiz dilekçeler dikkate alınmıyor. İcra belgeleri sebebiyle köylümüz zor durumda” dedi.

Yeniköy sakinlerinden Hüseyin Arıcı ise çiftçiliği 3 yıl önce bıraktığını ifade ederek şöyle konuştu: “Bana da icra kağıdı geldi. Tarlalarımızın sulama borcu deniyor. Ama ben tarlalarımı hiç sulamadım. Bana niye icra takibi başlatılıyor anlamıyorum. Hiç değilse arazilerimizi sulayalım da, suyun parasını ödeyelim. Çevremizdeki belde ve köylerde herkes arazisini sulayabiliyor, biz bir defa sulayabiliyoruz. Bir defa sulayandan da aynı para, 5 defa sulayandan da aynı para alınıyor”

Arif Özcanisimli üretici ise tarlaların durumunun çok kötü olduğunu belirterek şunları söyledi: “Ağustos ayının ortasına geldik hâla tarlalarımız sulanmayı bekliyor. Sulama yapmadığımız halde bize icra kağıdı geliyor. Sulayana da sulamayana da borç geliyor. Biz çok mağduruz. Köylüler olarak toplanıp, gereği neyse onu yapacağız”

Ekleme Tarihi
18.08.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Üreticilerin Su İsyanı, gıda tarım
Link: Üreticilerin Su İsyanı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız