Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Bakan Eroğlu, 5 yılda verdiği 73 müjdeye 3 müjde daha ekledi

AFYONKARAHİSAR (CİHAN) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’a 5,8 milyon liraya malolacak, ihalesi yapılan üç projenin daha müjdesini verdi. Eroğlu, 2007 yılından bu yana Afyonkarahisarlılara 73 müjde verdiğini, bunların yüzde 90’ının tamamlandığını belirtti.


Bakan Eroğlu, parti binasında partililerle bayramlaşarak, gelenek haline getirdiği müjdeleri verdi. Dini bayramlarda 3, milli bayramlarda 3 müjde verme geleneğini devam ettiren Eroğlu, 5,8 milyon lira tutarında gölet ve sulama tesisiyle birlikte, tıbbi bitkiler merkezinin ihalesinin yapıldığını açıkladı.

Eroğlu, Afyonkarahisarlılara verdikleri 73 müjdeye 3 proje daha ilave ettiklerini söyledi. Eroğlu, Afyonkarahisar’da sulanmayan arazi kalmayacağını kaydederek, merkez Çıkrık beldesinde temelini atacakları gölet ve sulama tesisi sayesinde 300 dekar tarım arazisinin suya kavuşacağını söyledi. Eroğlu, 31 Ocak 2012 tarihinde ihalesi yapılan, 2 milyon 800 bin liraya maledilecek tesisin Kasım 2013’te bitirilmesinin planlandığını belirterek, çalışmayla sulama sahasından yıllık 350 bin lira gelir artışı sağlanacağını anlattı.

Afyonkarahisar’ın, dünyanın şifa merkezi olacağını belirten Eroğlu, şehre tıbbi bitkiler merkezi kazandıracaklarını ifade etti. Eroğlu, “Ülkemizin ilk ve emsalsiz projelerinden biri olan Afyonkarahisar Tıbbi Bitkiler Merkezi, Zafer Ormanı’nda kurulacaktır. 5 Haziran 2012 tarihinde ihalesi yapılan merkezin çalışmalarına 10 Temmuz 2012 tarihinde başlanmıştır.” dedi.

Bakan Eroğlu, 30 bin metrekarelik alana sahip olacak tesisin yaklaşık 2 milyon liraya malolacağını kaydetti. Eroğlu, merkezde 500’den fazla bitki türü yetiştirileceğini, buradan tıp ve kozmetik sektörünün birçok ihtiyacının karşılanacağını anlattı. Eroğlu, burada Türkiye’nin endemik bitkilerinin yetiştirileceğini ve yurt dışına ihraç edileceğini dile getirdi.

Veysel Eroğlu, bir diğer müjdenin, Çay ilçesi Eber beldesi regülatörü ve sulaması olduğunu söyledi. Beldeye ait bin 320 dekarlık tarım arazisinin suya kavuşturulacağını ifade eden Eroğlu, 31 Ocak 2012 tarihinde ihalesi yapılan tesisin yapım çalışmalarına 4 ay önce başladıklarını, Kasım 2013’de bitirileceğini aktardı.

"10 YILDA ÇOK ŞEY DEĞİŞTİ"

Türkiye’de 10 yılda ciddi bir değişim ve dönüşüm yaşandığını ifade eden Eroğlu, sözlerini şöyle devam ettirdi: “Çin’den sonra büyümede ikinci sıradayız. Merkez Bankası kasamızda 103 milyar dolar para var. IMF yardım istedi, 5 milyar dolar istedi, onu da ‘verelim’ dedik. 23 milyar dolar borcumuz vardı, 1,7 milyar dolarlar seviyesine indi. Afyonkarahisar’da muazzam dönüşüm oldu. Bu sene, kente 5 bakanlık tarafından yapılan yatırımların toplamı 4 milyar lirayı aştı. Bu, bir rekordur. Afyonkarahisar’da çevre yolu bile yoktu, hava kirliliğinde sondan üçe giren bir ildi.

Çevre yolunu biz tamamladık, otogar inşa edildi. Arsenelikli su problemini Akdeğirmen Barajı'yla çözdük, 700 bin kişiye yetecek kadar su var. 600 yataklı hastane inşa ettik, tek kişilik odalı hastaneye kavuştu. Ankara’ya 12 saatte gidilirken 2,5 saatte geliniyor artık, Ankara’yı 2 saate, İstanbul’u 3 saate kadar indirdik. Bunun dışında 20 tane baraj gölet sulama suyunu açtık, 64 adedinin daha müjdesinin veriyoruz. 100 milyon lira ayırdık, 230 bin dekar alan damlama sulama sistemine kavuşacak. Baraj yapılmadık belde, ilçe kalmayacak.”

Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar’ın gıda, üretim ve ihracat merkezi olacağını ifade ederek, "Orman varlığı yüzde 12’den yüzde 24’e çıktı, bir hafta içinde temelini atacağımız 25 tesisle 90 milyon liralık yatırım getireceğiz." şeklinde konuştu.

Ekleme Tarihi
21.08.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Bakan Eroğlu, 5 yılda verdiği 73 müjdeye 3 müjde daha ekledi, tarım, sulama, tıbbi bitkiler merkezi
Link: Bakan Eroğlu, 5 yılda verdiği 73 müjdeye 3 müjde daha ekledi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız