Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 24 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 IcerikbannerUrl

Gourmet Burger Kitchen’dan yaza yakışan salatalar ve başlangıçlar

GBK, yaz mevsiminde hafif alternatifler tercih eden lezzet avcıları için farklı malzemeler kullanılarak hazırlanmış 8 çeşit salata sunuyor. Başlangıçlar menüsündeki kimi Ortadoğu mutfağından kimi Batı mutfağından esinlenerek hazırlanmış atıştırmalıklar ise GBK’yı gurme keşif gezilerinin durağı yapıyor.


GBK tabii ki her şeyden önce burgerleriyle ünlü, ancak son derece orijinal salataları ve başlangıçlar menüsündeki alternatif lezzetleri de bir gurmenin ‘mutlaka denenmesi gerekenler’ listesinde bulunmalı. Özellikle yazın hafif bir şeyler yemeyi tercih ettiğimiz günlerde GBK’nın salataları ve atıştırmalıkları lezzetli alternatifler olarak karşımıza çıkıyor.

Her yerde olmayan salatalar GBK’da

Dışarıda yemek istediğinizde hep aynı çeşit salatalarla karşılaşmaktan sıkıldınız mı? Öyleyse, bir sonraki salata yeme durağınız GBK olmalı. GBK, klasik salata alternatiflerine ek olarak patlıcan, avokado, üzüm, kuskus, yeşil mercimek ya da kişnişin de kullanıldığı salatalarıyla farklı lezzetler yaratıyor.

GBK’nin salata menüsünde bulunan 8 farklı alternatif ise şöyle sıralanıyor: Acı Biberli Etli Salata, GBK Salatası, Patlıcan&Beyaz Peynir Salatası, Zencefilli Tavuk Salatası, Tavuklu Fas Usulü Kuskus Salatası, Mercimekli Salata, Mantarlı Etli Salata ve Singapur Tavuk Salatası.

Farklı atıştırmalıkların adresi GBK

GBK’nın Başlangıçlar menüsü, gurmelerden tam not alan lezzetlerden oluşuyor. Mantar severler için ideal bir alternatif olan Mushroom Rockets, roka, ızgara mantar ve pesto sosuyla hazırlanıyor. Kızarmış kabak dilimleri ve ekşi krema sosundan oluşan Gurme Kabak Dilimleri; pane mercimek, patates topları ve ekşi krema sosuyla hazırlanan Puy Lentil Balls; pane keçi peyniri topları ve yabanmersini sosundan oluşan Cheese&Berry; Ortadoğu mutfağından çıkıp dünya mutfaklara damgasını vuran falafel topları, humus, cacık ve acı kırmızıbiber sosuyla hazırlanan Falafel; pane tavuk dilimleri ve füme acı kırmızı biberli mayonezden oluşan Chicken Pieces mutlaka denenmesi gereken lezzetlerden.

Gourmet Burger Kitchen hakkında:

Gourmet Burger Kitchen (GBK), hamburgerin sadece bir “fast food” seçeneği olduğu yönündeki geleneksel inanışa meydan okuyan üç Yeni Zelandalı tarafından 2000 yılında Londra’da kuruldu. Hamburger yıllarca fast food olarak çok popüler olmuş ancak hiçbir zaman gurme bir ürün olarak görülmemiş, sadece ucuz ve kolay tüketilen bir yiyecek olarak düşünülmüştür. Gourmet Burger Kitchen hayata geçirdiği yenilikçi konseptle bir ilki başlatmış, popüler bir ürün olan hamburgeri çok yüksek kalitede hazırlayıp servis ederek bu inanışı tersine çevirmiştir. GBK bu yaklaşımı neticesinde Londra’da 2005 ve 2006 yıllarında “Hardens Restaurant Guide” tarafından iki yıl üst üste “Şehrin En İyi Hamburgeri” seçilmiş, “En İyi Makul Fiyatlı Yiyecek” ödüllerini almıştır. GBK, Timeout Londra tarafından “Şehirdeki En Muhteşem Hamburgerler” olarak nitelendirilmiştir. GBK bugün itibariyle İngiltere’de 54, İngiltere dışında 15 restoran ile kendi alanında dünya liderleri arasında yer almaktadır.

2008 yılında Gurme Servis tarafından Türkiye’ye getirilen GBK ilk restoranını 2008 yılında Kanyon Alışveriş Merkezi’nde, ikinci restoranını ise 2010 yılında Nişantaşı’nda açmıştır. Türkiye’de üst kalite hamburger konsepti ilk olarak GBK tarafından başlatılmıştır. GBK menüsünde 28 çeşit hamburger yer almaktadır. Hamburgerler dana, tavuk, vejetaryen ve spesiyal olmak üzere 4 ana kategori altında sunulmaktadır. Lezzetli hamburgerlere ek olarak başlangıç ve salata çeşitleri de misafirlerin beğenisine sunulmaktadır. GBK hakkında ayrıntılı bilgiye www.gbk.com.tr adresinden ulaşılabilir.

Ekleme Tarihi
23.08.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Gourmet Burger Kitchendan yaza yakışan salatalar ve başlangıçlar, gbk, gıda tarım
Link: Gourmet Burger Kitchen’dan yaza yakışan salatalar ve başlangıçlar




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız