Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Wal-Mart ile anlaşan Elit, Güney Afrika'ya uzandı

Özel ambalajları ile global perakende devi Wal-Mart'ın da dikkatini çeken Elit, Brezilya ve Meksika'dan sonra Güney Afrika mağazası için de anlaşmaya vardı.
 
İSTANBUL - Endüstriyel ve perakende alanında çikolatanın devleri arasında yer alan Elit, Türkiye'de reklam faaliyetlerini hızlandırırken, yurtdışında da yayılmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl 'Reklamın acemisiyiz' sloganı ile tarihinde ilk kez bir reklam kampanyasına imza atan Elit, marka bilinirliliğini yüzde 200 artırdı. Özel ambalajları ile global perakende devi Wal-Mart'ın da dikkatini çeken Elit, Brezilya ve Meksika'dan sonra Güney Afrika mağazası için de anlaşmaya vardı.

Şirketin Pazarlama Müdürü Tolga Halimoğlu, reklam kampanyası sonrası hızlanan çalışmalarına ilişkin bilgiler verdi. Halimoğlu, 87 yıldır ilk kez bir reklam kampanyası ile müşterilerinin karşısına çıktıklarına işaret ederek, bu alanda önemli bir başlangıç yaptıklarını aktardı. Burada farklı bir konsept ile piyasada bir farklılık yaratmak istediklerini anlatan Halimoğlu, "Burada nasıl bir farklılık yaratabileceğimize baktık. Piyasada dönen reklam filmlerinden çok farklı bir şey yapmak istedik. Biz de reklamda acemi çikolatada usta konsepti ile yola çıktık. Bugüne kadar yanlış bir iletişim stratejisi izlemdik. Yıllardan beri ürünler sergileniyor ama reklamda ilk kez olduğumuz için nasıl bir farklılık olabileceğini düşündük. Marka bilinirliği yüzde 200 oranında yükseldi. Katıldığımız en önemli reklam yarışması alan Kristal Elma'da da 5 dalda ödül aldık. Bunun dışında Jüri tarafından verilen büyük ödülü aldık" bilgilerini verdi.

Wal-Mart ile Güney Afrika'ya girecek

Halimoğlu, yaklaşık 55 ülkeye ihracat yaptıklarını anlatarak 3-4 ülkeyle de farklı anlaşmaların gündemde olduğunu iletti. Halen en büyük pazarlarının Ortadoğu ülkeleri olduğunu kaydeden Halimoğlu, planları ile ilgili şu açıklamaları yaptı:

"Bunun dışında İran çok büyüyor. Genel ihracatta Libya, Arap Emirlikleri de ön plana çıkıyor. Toplam satışlarımızın yüzde 10-15'i İhracat gidiyor. İhracatta en fazla tercih edilen ürünler hediyelik kutular ve draje. Bizim ihracatta Wal-Mart Brezilya ve Meksika'ya da ürünler gidiyor. Wal-Mart bizim ambalajlarımızı özellikle çok beğendi. Bu çerçevede Wal-Mart Güney Afrika ile de anlaşmaya vardık."

Bayram satışlarında Anadolu'da şeker ürünlerinin ağırlığını koruduğuna işaret eden Halimoğlu, İstanbul gibi büyükşehirlerde ise daha çok çikolatanın tercih edildiğini iletti. Halimoğlu, yaz döneminin de satışlar üzerinde herhangi kötü bir etki yaratmadığını anlatan Halimoğlu, "Yaz döneminde çikolata tüketimi azalır gibi bir algı olsa da son 3 bayramdır hiç böyle şeyler gözlemlemedik. Rakamlar tam tersini söylüyor. Yazın da farklı ürün gruplarında satış artıyor. Bayram bizim için çok önemli. Tüketimin zirve yaptığı bir dönem. Bu bayram için ciddi ürün gamımız var" diye konuştu.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
23.08.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Wal-Mart ile anlaşan Elit, Güney Afrikaya, uzandı, elit, wal-mart, çikolata,
Link: Wal-Mart ile anlaşan Elit, Güney Afrika'ya uzandı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız