Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Fiskomar, beş yılda 300 discount mağaza açacak

Fiskobirlik İştiraklerinden Fiskomar, beş yılda 300 discount (indirim) mağazası açacak.


GİRESUN - Fiskobirlik İştiraklerinden Fiskomar, beş yılda 300 discount (indirim) mağazası açacak. Yaklaşık bir yıl önce discount tarzı mağazacılığa dönerek, ‘Fisko’ markasıyla hizmet vermeye başladıklarını hatırlatan Fiskomar Genel Müdürü Hüseyin Yağlıdere, “Beş yılda 300 şube hedefimiz var. Dört yıl içinde de şubelerimizin verimine göre Anadolu’da kalmanın ya da büyük şehirlere gitmenin kararını vereceğiz” dedi.

Fiskobirlik'in Fiskomar adı altında 1988 yılında piyasaya girdiğini anımsatan Yağlıdere, yaklaşık bir yıl önce mağazalarında hizmet vermeye başladıklarını ve bu dönemde Fisko mağazalarının piyasada önemli bir yere geldiğini söyledi. Yağlıdere, “Fisko, yeni bir konsept. Discount dediğimiz indirim mağazacılığı yapıyoruz.

Şu an için sadece fındığın yetiştirildiği Karadeniz Bölgesi'ne öncelik ve ağırlık veriyoruz. Çarşamba'dan, Sürmene'ye kadar toplamda 21 şubeye ulaştık. Yedi tane de süper marketimiz var. Hedefimiz bu yıl içinde 50 mağaza sayısına ulaşmak. Yeni bölgelerde şube açma planlarımız var. Bunları da sırayla hizmete sokuyoruz” şeklinde konuştu.

Fiskobirlik bünyesinde bulunan Fiskomar'ı daha verimli ve marka değeri yüksek bir noktaya taşımayı istediklerini vurgulayan Hüseyin Yağlıdere, bununla ilgili çalışmaların sürdüğünü aktardı. Fiskobirlik’in Entegre AŞ ve Ordu Yağ Sanayi AŞ diye kendine ait markaları olduğunu hatırlatan Yağlıdere, “Ama sadece kendi raflarımızda bulunanlar değil, dünyaya mal olmuş ürünlerimiz var. Bizim Fisko dışındaki mağazalardan farkımız, ürünlerimizin tamamının marka olması.

Ürünlerimizin hepsi piyasada biliniyor. Biz bu markalarla, rakiplerimizle aynı fiyat aralığında hizmet veriyoruz. Bulunduğumuz bölgede en uygun fiyatlarla ürün satan zincir şu an Fisko. Bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bizim bir bütçemiz var. Bütçeden pozitif yönde sapmayla devam ediyoruz. 2012 bizim için yıl başında planladığımız bütçe rakamlarından daha iyi seyrediyor” açıklamasını yaptı.

“Bölge halkı kurumuna sahip çıkmalı”

Sık sık Fiskobirlik’in kendi bünyesinde marketçilik yapılmasının kamuoyunda eleştirildiğini anımsatan Hüseyin Yağlıdere, bununla ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Yağlıdere, “En çok karşılaştığımız eleştiri, 'Fiskobirlik üretici borcunu ödemek yerine, neden market açıyor?' şeklinde. Zaman zaman tepkiler alıyoruz. Fakat şunu unutmamak lazım. 1988'den beri bu işi yapıyoruz.

Bugün Fiskobirlik market işinden çekildiği noktada, bunun maliyeti kuruma yaklaşık olarak 25 milyon TL olur. Zaten kurum ciddi bir sıkıntı içinde. Bizim burada yapmaya çalıştığımız kurumu pazarda ciddi pay sahibi bir marka haline getirmek. Onun için de hemşerilerimizin eleştirilerine anlayışla yaklaşıyoruz. Ama unutmamız gerekir ki bu kurum bizim kurumumuz.

Bu kuruma bölgenin ihtiyacı var. Bölgenin ihtiyacı var. Biz yine eleştirilerimizi yapalım. Bundan kesinlikle rahatsız olmuyoruz. Ama kuruma da lütfen sahip çıkalım. Bu duyarlılıkla hareket edersek, hep birlikte inşallah iyi şeyler yaparız” dedi.







kobiden.com

Ekleme Tarihi
24.08.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Fiskomar, beş yılda 300 discount mağaza açacak, indirim mağazası, süper market, fisko, gıda tarım
Link: Fiskomar, beş yılda 300 discount mağaza açacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız