Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Ceyhan Piliç, kesimde artışa gitmek istiyor

Kanatlı sektöründe emin adımlarla ilerleyen Ceyhan Piliç, günlük 21 bin adet elle kesim yapıyor. Firma bu yıl içinde sayıyı artırmak istiyor.


MALATYA (CİHAN) - Kanatlı sektöründe emin adımlarla ilerleyen Ceyhan Piliç, günlük 21 bin adet elle kesim yapıyor. Firma bu yıl içinde sayıyı artırmak istiyor. Ceyhan Piliç Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Ataş, Malatya 2’nci Organize Sanayi Bölgesi’nde, 3 bin 550’si kapalı toplam 15 bin metrekarelik bir alanda faaliyet gösteren firmalarının Ceyhan markasıyla sektöre giriş yaptığını söyledi. Ataş, Malatya’da elle kesim yapan tek firma olmalarının kendilerine avantaj sağladığının altını çizdi.

Ataş, tamamen yabancı oldukları bir sektöre giriş yaptıklarını ve ortaya çıkan sonuçtan oldukça memnun olduklarını vurguladı. Ataş, “Günlük 21 bin kanatlıyı elle kesiyoruz. Kesimini yaptığımız mamulü, 25 ürün grubuna ayırıyor ve haftada beşi iç pazara beşi de dış pazara olmak üzere 10 tırlık dağıtım yapıyoruz. Önümüzdeki dönemde marka bilinirliliğimizi artırmak istiyoruz” aktarımını yaptı.

Şu anda 100’e yakın kümeslerinin olduğunu, fabrikalarında yaklaşık 170 kiyi istihdam ettiklerinin bilgisini veren Ataş, bu yılın sonuna kadar fabrikadaki personel sayısını 230’a çıkarmayı hedeflediklerini ve bununla orantılı olarak kesim kapasitesini de günlük 35 bine çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti.

Ceyhan Piliç’in hedeflerini ulusal bazda tuttuğunun altını çizen Ramazan Ataş, bu yıl içinde ciddi projelere imza atacaklarını açıkladı. Kesim kapasitelerini artırmanın yanı sıra yeni pazarla de gireceklerine değinen Ataş, “Şu anda Irak, Musul ve Kerkük’e ürünlerimizi gönderiyoruz. Bu yıl sonuna kadar da İran, Libya, Mısır, Cezayir ve Suudi Arabistan başta olmak üzere genelde Arap ülkeleri ağırlıklı olacak şeklide bir pazar ağı oluşturmayı hedefliyoruz” şeklinde bilgi verdi.

“Kaliteye önem veriyoruz”

Yenilikçi ve insan sağlığını düşünen bir anlayışla üretim yaptıklarını ve her zaman kaliteyi en iyi şekilde tüketiciye sunmak istediklerini söyleyen Ataş, “Yaptığımız ihracatla 1 milyon dolar ihracat girdisi sağlıyoruz. Bu veri bizim kaliteye verdiğimizi önemin açık bir göstergesidir” şeklinde görüş bildirdi.

Sektörde kalıcılık sağlamak için bazı önemli noktaları gözden kaçırmamak gerektiğini vurgulayan Ataş, “Firmamız, tam bir entegre tesis olmak için çabalıyor. Adana’da satın aldığımız yem fabrikası ile kendi yemlerimizi kendimiz üreterek, tam entegre olma yolunda ilerliyoruz. Yem üretiminde de yine çok hassas davranarak, kaliteyi beslenmeden itibaren başlatıyoruz.

Ayrıca üretimini gerçekleştirdiğimiz yemleri ihraç da ediyoruz” dedi. Son olarak yürüttükleri Ar-Ge çalışmaları neticesinde hayvansal atıklarını da değerlendirmek istediklerinin altını çizen Ataş, Ceyhan Food markasıyla kedi ve köpek maması yapmayı planladıklarını açıkladı.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
25.08.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Ceyhan Piliç, kesimde artışa gitmek istiyor, gıda tarım
Link: Ceyhan Piliç, kesimde artışa gitmek istiyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız