Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

En iyi ‘Kale biberi’ yetiştiricileri ödüllendirildi

RESUL CENGİZ | DENİZLİ (CİHAN)- Denizli’nin Kale ilçesinde 18. Geleneksel Kale Biber Festivali düzenlendi. Çarşı merkezinde gerçekleştirilen festivalde seçilen en iyi 'Kale biberi' yetiştiricileri ödüllendirildi.


Kale Biber Festivali'ne Denizli Vali Vekili Abdullah Acar, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekçi, Kale Kaymakamı Serap Özmen, Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sezgin Kutlu, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kale Biber Festivali'nin açılış konuşmasını yapan Başkan Yarımca, ilçe merkezinde ve köylerinde yetişen ürünlerin satışının mevsiminde ve çok kısa sürede satılmak zorunda olduğundan hak ettiği değerden satılmadığını ifade etti. Kaymakam Özmen de düzenlenen biber festivaliyle Kale biberinin tanıtımı ve üretimi teşvik sağlanacağını vurguladı. Özmen, “Kale biberi, Türkiye’de coğrafi işaret patenti alınmış, üç biberden biridir. Kendisine özgü özellikleriyle sadece Kale ilçesine has biber çeşididir. Belli başlı köylerde üretilen Kale biberini ilçe gıda, tarım ve hayvancılık müdürlüğümüzle yapılan çalışmalarla diğer köylerimizde de üretimini yapacağız.” diye konuştu. Kale Belediyesi folklor ekibi Davaz Zeybeği, Nazilli Belediyesi Mehter takımı ise mehteran gösterisi sundu.

Sıralanan Kale biberlerini inceleyen jüri heyeti en iyi biberi seçti. Jüriden en yüksek puanı alan Demirciler köyünden Feride Şaylıca birinci olurken, yine aynı köyden Durmuş Ali Mazak ikinci, Alanyurt köyünden Süleyman Yasıt ise üçüncü oldu. Dereceye giren biber üreticilerine protokol üyeleri hediyeleri takdim etti.

Ekleme Tarihi
27.08.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: En iyi Kale biberi yetiştiricileri ödüllendirildi, gıda tarım
Link: En iyi ‘Kale biberi’ yetiştiricileri ödüllendirildi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız