Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

'İstiridye Mantarı Projesi'nin İlk Hasadı Yapıldı

MANİSA (İHA) - Kırkağaç ilçesinde istiridye mantarı yetiştiriciliğinden alınan sonuçların ticari olarak iyi sonuç vermesi üzerine Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından uygulanan İstiridye Mantarı Projesi'nde ilk ürünlerin hasadı yapıldı.

Bakır kasabasında proje kapsamında yer alan 10 üreticiden biri olan Şekip Kocabaş’ın ürettiği mantarların ilk hasadına Kırkağaç Kaymakamı Ali Sırmalı da katıldı. İlk hasadı kendisi yapan Sırmalı, Kırkağaç Kaymakamlığı olarak Kavun Depolama, Seracılık, Çilek Yetiştiriciliği ve İstiridye Mantarı projeleri ile çiftçilere örnek projeler hazırladıklarını ve bundan sonrada çiftçilere yönelik projelerin devam edeceğini belirtti.

Sırmalı; "Amacımız ilçemizde ürünler çeşitlensin, alternatif tarım çeşitlensin, çiftçilerimiz daha çok gelir etsin. Biz Kırkağaç Kaymakamlığı olarak bu projeleri kendimiz uyguladık ve başarılı sonuçlar elde ettik ve çiftçimizi bu konuda bilgilendirerek, 10 ailemize uygun ortamı sağlamak amaçlı klima ve kompost desteği vererek projemizi uygulamaya soktuk” dedi.

Hedeflerinin 3 ton kompost ile 1200 kg. mantar elde etmek olduğunu ifade eden Sırmalı, “3 ay süre içerisinde elde edilen ürün ile çiftçilerimizin alternatif tarım ürünleri ile kazançları daha da artacak, bundan sonrada Kaymakamlığımıza çiftçilerimiz tarafından yapılacak müracaatları değerlendirerek destek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Proje kapsamında mantar yetiştiren çiftçi Şekip Kocabaş, proje kapsamında aldığı destekten dolayı Kaymakam Ali Sırmalı’ya teşekkür etti.

Ekleme Tarihi
28.08.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: İstiridye Mantarı Projesinin İlk Hasadı Yapıldı, gıda tarım
Link: 'İstiridye Mantarı Projesi'nin İlk Hasadı Yapıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız