Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Çiftçi borçları bir yıl süreyle ertelendi

BURSA (CİHAN)- Çeşitli afetlerden zarar gören çiftçilerin borçlarının bir yıl süreyle ertelenmesi çalışması, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğü girdi.


Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, çiftçinin çeşitli afetler nedeniyle meydana gelmiş olan zararlarından dolayı Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının ertelenmesi için yapılan çalışmaların sonuçlandığını dile getirdi. Mayıs ve özellikle haziran ayında yaşanan aşırı yağış ve dolu afeti sonucu tarımsal alanların çok ciddi zarar gördüğünü hatırlatan Şahin, şunları dile getirdi: “Bazı bölgelerimizdeki ürünlerde yüzde 70-80 oranlarında ürün kaybına sebep olan bu afetten dolayı çiftçimizin mağduriyetini önlemek üzere ilgili bakanlık temsilcileri ile çeşitli görüşmelerimiz oldu. Özellikle Ziraat Bankasına ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının ertelenmesi için TBMM’de yaptığımız görüşmeler neticesinde, çiftçi borçlarının 1 yıl süreyle ertelenmesi üzerinde çalışma yapılmasının uygun olacağı kanaatine varıldı. Konuyla ilgili bakanlıklarımız çalışmalarını yaparak raporlarını hazırladı. Temmuz ayının son haftalarında Bakanlar Kurulu Kararı alındı.”

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayının ardından düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini ifade eden Şahin, “31 Temmuz 2012 tarih ve 2012/3570 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla çiftçimizin merakla beklediği karar yürürlüğe girdi. Tüm çiftçi kardeşlerimiz adına hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Şahin, Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olan üreticilerin en az yüzde 30 zarar görmesi ve bunun il ve ilçe hasar tespit komisyonlarınca tespit edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. CİHAN

Ekleme Tarihi
29.08.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Çiftçi borçları bir yıl süreyle ertelendi
Link: Çiftçi borçları bir yıl süreyle ertelendi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız