Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Türkiye'nin en büyük sebze meyve hali 24 saat izlenecek

Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali'ne, yaşanan hırsızlık ve kapkaç olaylarının önüne geçmek amacıyla güvenlik kamerası yerleştirilmesini öngören ihale gerçekleştirildi

ANTALYA Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali'ne, yaşanan hırsızlık ve kapkaç olaylarının önüne geçmek amacıyla güvenlik kamerası yerleştirilmesini öngören ihale gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi toplantı salonunda Toptancı Hal Şube Müdürü Rıza Uysal başkanlığında "Kapalı devre televizyon, anons ve bariyer sistemi ihalesi" yapıldı. 3 firmanın katıldığı ihalede en düşük teklif 871 bin 685 lira olarak gerçekleşti.

Yapılan ihale ile Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali'nde 100 civarında kamera yerleştirilecek. İhale sonucunun önümüzdeki günlerde kesinleşeceği bildirildi.

Toptancı Hal Şube Müdürü Rıza Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya'nın Türkiye'nin en büyük sebze ve meyve üretim yeri, Antalya Toptancı Hali'nin Türkiye'nin en büyük sebze ve meyve hali olduğunu söyledi.

Kamuoyunda "Hal Kanunu" olarak bilinen 5957 Sayılı Sebze ve Meyveler ile Yeterli Arz ve Talep Derinliği Bulunan Diğer Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanunu'nun belediyelere önemli görevler yüklendiğini ifade eden Uysal, Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak kanuna titizlike uymaya çalıştıklarınını kaydetti.

Bu kapsamda hal çevresine güvenlik kameraları yerleştirme kararı aldıklarını belirten Uysal, "Güvenlik kameraları için ihale gerçekleştirdik. İhale şartnamesine göre güvenlik kameralarının en geç 3 ay içerisinde takılması gerekiyor" dedi.

Bu şekilde halde yaşanan hırsızlık ve kapkaç olaylarının önüne geçmeyi amaçladıklarını anlatan Uysal, "İnsanlara daha rahat alışveriş yapmaları sağlanacak. Amacımız, ülkemizin en büyük halinin çağdaş ve uluslararası normlara uygun bir hale getirmek. Toptancı halini Avrupa ve Ortadoğu'nun göz bebeği haline getirmek istiyoruz" diye konuştu.
 
 
 

Ekleme Tarihi
02.09.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: antalya, sebze, meyve, hal, toptancı hali, gıda, tarım, ziraat
Link: Türkiye'nin en büyük sebze meyve hali 24 saat izlenecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız