Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Taşköprü IcerikbannerUrl

Taşköprü'de En İyi Sarımsak ve Buzağı Yarışması

Taşköprü Belediyesi tarafından 26.'sı düzenlenen Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali

etkinlikleri kapsamında "En İyi Sarımsak Üreticisini" ve En İyi Buzağı Yetiştiricisini Seçme" yarışmaları yapıldı.

Sarımsak Üreticisi Yarışması'na 71 üretici katılırken Buzağı Yetiştiricisi Yarışması'na da 25 buzağı yetiştiricisi katıldı.

Taşköprü Kapalı Pazar Yeri'nde gerçekleşen yarışmaya Taşköprü Kaymakamı Ayhan Kartlı, Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Taşköprü Tarım İlçe Müdürü Satı Sezer, Taşköprü Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, Taşköprü Ziraat Odası Başkanı Murat Çelik, üreticiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
 

Programın açılış konuşmasını yapan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, sarımsağın Taşköprü için olmaz olmaz olduğuna değinerek geçtiğimiz yıl Taşköprü sarımsağına coğrafi işaret alarak hak ettiği yere gelmesi için büyük gayret gösterdiklerini söyledi. Bundan sonra ise Taşköprü topraklarında yabancı tohumlu sarımsakların ekilmesinin önüne geçmek adına hep birlikte çalıştıklarını kaydeden Arslan, bu konuda üreticiye de büyük görev düştüğünü ve mahsulünün gelecekte yok olmaması için rant uğruna bu işi yapanlara hep birlikte dur denilmesini istedi.

Taşköprü Kaymakamı Ali Yılmaz ise Taşköprü Sarımsak Festivali'nin 26 yıldır en iyi yerlere geldiğini belirterek festivalin ilçenin tanınmasına ve Taşköprü sarımsağının hak ettiği yere gelmesinde büyük yeri olduğunu ifade etti.

Birbirinden iri ve güzel sarımsakların yer aldığı yarışmada 59 numaralı sarımsağı ile Alatarla köyünden Ömer Ulu birinci, 56 numaralı sarımsağı ile Donalar köyünden Hasan Tabuk ikinci, 69 numaralı sarımsağı ile Donalar köyünden Orhan Özendi üçüncü oldu.

2012 yılının en iyi sarımsak üreticisi seçilen Alatarla köyünden Ömer Ulu, 1 yıllık emeğinin sonucu olarak yetiştirdiği sarımsakların birinci seçilmesinden dolayı sevinç yaşadığını belirterek yarışmaya emeği geçenlere teşekkür etti.

-En güzel buzağı Kiraz-

Veteriner ve Ziraat Mühendisleri'nin jüri üyeliğini yaptığı En iyi Buzağı Üreticisi'ni Seçme Yarışmasında ise ethem Mahallesi'nden 20 numaralı buzağısıyla Çetin Urgancı, 13 numaralı buzağısıyla Akdeğirmen köyünden İlhan Karasu ikinci ve 23 numaralı buzağısıyla Ethem Mahallesi'nden Muharrem Urgancı üçüncü oldu.

-Sarımsaklar güzellere-

Her iki yarışmada da dereceye girenlere çok sayıda ödül verilirken En iyi Sarımsak Üreticisi Yarışması'nda dereceye giren sarımsaklar, cumartesi günü düzenlenecek olan Sarımsak Güzeli Yarışması'nda dereceye giren güzellere verilecek.(İHA)

Ekleme Tarihi
02.09.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Taşköprü, En İyi Sarımsak ve Buzağı Yarışması, sarımsak, buzağı
Link: Taşköprü'de En İyi Sarımsak ve Buzağı Yarışması




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız