Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

16. Uluslararası Tarım Fuarı' Ziyaretçilerini Bekliyor 

Fuar Açılışını Yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek:
"Yapılacak Fuar Alanının Yanında Bir Film Stüdyosu Dizisi Olacak"


"Nasıl Hollywood Varsa, Türkiye'nin Artık Ciddi Manada Bir Film Platosu Olacak, O Platoyu Da Fuar Alanının Hemen Yanına Kuruyoruz"

Fuar, 9 Eylül'e Kadar Ziyaretçilerini Ağırlayacak


ANKARA (İHA) - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yapılacak fuar alanının yanında bir film stüdyoları dizisinin olacağını belirterek, "Nasıl Hollywood varsa, Türkiye'nin artık ciddi manada bir film platosu olacak. O platoyu da onun hemen yanına kuruyoruz. Onun da fuayesi bitti sayılır. On beş gün, bir ay içinde tamamlanmış olacak ve onun da ihalesini yapacağız. Dolayısıyla ikisi yan yana Ankara'ya çok ciddi bir kazanç olarak ortaya çıkacak" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İNFO Fuarcılık tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen '16. Uluslararası Tarım Fuarı'nın açılışını yaptı. Açılışa Gökçek'in yanı sıra Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Teke, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu ve Avrasya Fuar Yapımcıları Derneği Başkan Yardımcısı ve İnfo Fuarcılık A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Okan Çam katıldı.

Gökçek, yaptığı konuşmada, "Hep 'fuarı fuar yerinde yapalım' dedik ama bir türlü nasip olmadı. Nihayet fuar şirketi kuruldu. Şu anda proje bitmek üzere, proje çiziliyor. Allah nasip ederse bir kaç ay kadar sonra ihalesi olacak ve önümüzdeki sene itibarı ortasıyla da Ankara inşallah fuar alanına kavuşmuş olacak" dedi.

Bu yıl fuar alanını bitirmeyi düşündüklerini ama planlamanın hesaplandığı gibi gitmediğini anlatan Gökçek, önümüzdeki yıl ortası itibarıyla biteceğini söyledi. "Ümit ediyorum ki önümüzdeki sene tarım fuarını' fuar alanında açarız" diyen Gökçek, fuar alanını Esenboğa Havalimanı'nın hemen arkasında olduğunu hatırlattı. Fuar alanı yapımına ilk anda 50 bin metrekare kapalı, 100 bin metrekare açık alanla başladıklarını belirten Gökçek, hemen fuar alanının yanında bir film stüdyoları dizisinin olacağını ifade etti. Gökçek, "Nasıl Hollywood varsa, Türkiye'nin artık ciddi manada bir film platosu olacak. O platoyu da onun hemen yanına kuruyoruz. Onun da fuayesi bitti sayılır. On beş gün, bir ay içinde tamamlanmış olacak ve onun da ihalesini yapacağız. Dolayısıyla ikisi yan yana Ankara'ya çok ciddi bir kazanç olarak ortaya çıkacak" diye konuştu.

Gökçek, film platosunu yapmalarının nedeni olarak, 'Ankara'nın tanıtımını ciddi anlamda yapabilmek' olduğunu bildirerek, belediye olarak bu film platosunu Ankara objesini, bir saatlik bölümde en az 5 dakika işlemek kaydıyla bunların ücretsiz verileceğini ve bütün gayelerini burada Ankara'yı hem Türkiye'de hem de dünyada tanıtabilmek olduğunu söyledi. Gökçek, "Özellikle son yapmış olduğumuz 'Shopping Fest'le Ankara'ya çok ciddi katkılarda bulundu. Bir milyon yerli ve yabancı turist hedeflemiştik. Bunu yakaladık. Bu sene 2 milyon turisti hedefliyoruz. Dolayısıyla yapacağımız fuar alanı ve film platosu netice itibarıyla buna da hizmet etmiş olacak" şeklinde konuştu.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Mirmahmutoğulları, "Artık gıda üretilecek alanın her geçen gün hem şehirleşme hem sanayileşme hem de enerji yolu nedeniyle habire küçülüyor. Bu küçülen alanda nüfus artıyor ve bu nüfusu beklemek durumuyla karşı karşıyayız. Dünyada böyle. Yatay genişlemesi mümkün olmadığına göre dikey olarak büyümesi lazım tarımın. Dikey büyümenin gerekliliklerinden bir tanesi de Ar-Ge ise bir tanesi de teknoloji kullanımı. Hasat kayıplarının en aza indirilmesi" ifadelerini kullandı.

Tarım Kredi Kooperatifleri Başkanı Teke de, "Türk sanayicisinin üretmiş olduğu teknolojik makinelerden Türk çiftçisinin yararlanması noktasında da kurumsal olarak gerek işimiz gerekse sosyal sorumluluğumuz gereği bu çalışmalara destek veriyoruz" dedi.

Avrasya Fuar Yapımcıları Derneği Başkan Yardımcısı ve İnfo Fuarcılık A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Okan Çam ise, "Bu sene 16'ıncısı düzenlediğimiz bu fuara yaklaşık 200 katılımcımız var. Bunun yarısı hemen hemen yabancı firmalar ve temsilcilikler. Orada Türkiye'nin her yerinden otobüslerle çiftçilerimiz bu fuarı ziyaret ediyor. Artık geleneksel olarak devam ediyor bu. Bu sene fuarı Atatürk Kültür Merkezi'ne kurduk" diye konuştu.

Konuşmalar sonrası Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, '16. Uluslararası Tarım Fuarı'nın açılışını yaptı. Daha sonra Gökçek ve beraberindeki heyet, fuar alanını gezdi. 

Ekleme Tarihi
07.09.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: 16. Uluslararası Tarım Fuarı, gıda, tarım, ziraat
Link: 16. Uluslararası Tarım Fuarı' Ziyaretçilerini Bekliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız