Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 10 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Fiskobirlik Fındık Alımında Üç Yöntem Uygulayacak 

Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar: 
“Piyasa Fiyatının Üzerinde Peşin, Emanet ve Yarı Peşin Yarı Alışveriş Olmak Üzere Üç Yöntemde Fındık Alacağız”

GİRESUN (İHA) - Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar, fındık alımında üç yöntem uygulayacaklarını söyledi.

FİSKOBİRLİK’in içerisinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar içerisinde ilk defa bu sezon daha iddialı fındık alım kampanyası gerçekleştireceklerini kaydeden Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar, “FİSKOBİRLİK olarak ekonomik sıkıntılar nedeniyle fındık alamıyoruz açıklamasında bulunsak, akıl almayacak kadar eleştiriler yapılır.


Fındık alacağız açıklamalarında bulunsak, parası yok nasıl alınacak ifadeleri kullanılır. Bunlar her iki açıdan da doğrudur. Bugüne kadar da fındık alacağız dediğimizde fındığını getirip de alamadığımız olmadı. Ancak istediğimiz ölçüde sezona giremediğimiz de doğru. Fakat bu sezon daha çok iddialıyız, sezona hazırız ve imkana sahibiz. Ancak fındık alımında üç yöntem uygulayacağız. Birincisi peşin olarak fındık alacağız ve piyasanın 20 kuruş üzerinde fiyat vereceğiz. İkincisi emanete fındık alacağız ve piyasada olduğu gibi üretici ne zaman isterse parasını alabilecek ve piyasadan 50 kuruş fazladan parası ödenecek. Üçüncü yöntem ise yarısı peşin, yarısı ise alışveriş çeki halinde olacaktır.

Kampanyamızın açılmasından bugüne kadar FİSKOBİRLİK’in batı bölgesinden 10 ton fındık alındı. 160 kişi ise fındık vermek için sıra aldı. Üreticilerimizin fındık teslim etmeden önce özellikle peşin satacaksa önceden sıra alması gerekmektedir. Çünkü yapılacak ödemeler buna göre ayarlanacaktır. Buradan şunu belirtmek istiyorum. Özellikle kurumun parası yok, nasıl alacak diye eleştirilerde bulunanlar gelsin bir denesin. Fındık alabiliyor muyuz yoksa alamıyor muyuz" dedi.

Bazı siyasilerin açıklamalarını da değerlendiren Bayraktar, “Bazı milletvekillerimiz FİSKOBİRLİK’in piyasaya girmesini sabote eden açıklamalarda bulunuyor. Bu açıklamalar kesinlikle üreticinin menfaatine yapılan açıklamalar değildir. Aksine tüccarın işine yaramaktadır. FİSKOBİRLİK, içerisine düştüğü zor durumdan kurtulmak adına bugüne kadar çok önemli şeyler yaptı, başardı da. Bugün de piyasaya girecek, peşin alacak kadar hazır durumdadır. Daha da iyi olabilmesi için ebetteki ticaret yapmak zorundadır. Ticaret yapmadan nasıl ayakta kalacak, nasıl kendini kurtaracak, nasıl borcunu ödeyecek. Bugün ticaret yapıp da borcu olmayan bir kurum var mı? Olduğunu sanmıyorum” diye konuştu. 

Ekleme Tarihi
07.09.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Fiskobirlik, Fındık, ekonomi, gıda, tarım, ziraat
Link: Fiskobirlik Fındık Alımında Üç Yöntem Uygulayacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız