Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Bolulu Hasan Usta, Ortadoğu ve Afrika ülkelerinde büyüyecek

Türkiye'de sütlü tatlı dendiğinde ilk akla gelen markalardan biri olan Bolulu Hasan Usta, yurtdışında şubeleşme yolunda ilerliyor.


İZMİR - Türkiye'de sütlü tatlı dendiğinde ilk akla gelen markalardan biri olan Bolulu Hasan Usta, yurtdışında şubeleşme yolunda ilerliyor. Abu Dabi ve Dubai'de önümüzdeki aylarda ilk şubelerini açmaya hazırlanan firma, Türkiye'deki şube sayısını ise 165'e çıkaracak.

Ailenin üçüncü kuşak temsilcisi olan Yönetim Kurulu Üyesi Rıdvan Gürgönül, "İlk şubemizi açmamızın üzerinden 30 yıl geçti. Burası 18 metrekarelik bir dükkandı. Kazandibi, keşkül, sütlaç ve karadut şerbetinden oluşan dört çeşit ürünümüz vardı. O tarihten bu yana hem şube hem de ürün sayımızı sürekli artırdık. 1997 yılında İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde kurduğumuz fabrika ile bütün ürünleri son teknolojiyle, el değmeden üretmeye başladık. Sütlaç, keşkül, kazandibi, tavuk göğsü, sakızlı muhallebi gibi sütlü tatlıların yer aldığı ürün listesini, sıcak içecek konseptiyle 45'e çıkardık" diye konuştu.

Şu an Türkiye ve Kıbrıs'ta 142 şube ile faaliyet gösterdiklerini anlatan Gürgönül, "Önümüzdeki aylarda hizmet halkamıza Abu Dabi'de 2 şube daha ekleyeceğiz. Bunları Dubai'de açılacak şubeler izleyecek. Türkiye genelinde de yıl sonuna kadar 165 noktaya ulaşmayı hedefliyoruz" dedi. Gürgönül, şöyle devam etti: "Trabzon, Edirne, Tekirdağ, Ordu, Zonguldak, Adana ve Gaziantep'te de şube açacağız. Dünyanın her yerine Türk tatlılarını götürmek istiyoruz. Daha önce Birleşik Arap Emirlikleri'nde Abu Dabi Kraliyet Sarayı'na sütlü tatlı gönderdik. Burada şube açmak için franchising anlaşması da yaptık. İki şubenin açılışıyla ilgili hazırlıklar sürüyor."

Abu Dabi'de en çok dondurma çeşitleri, aşure, fırın sütlaç ve kazandibinin beğenildiğini vurgulayan Gürgönül, "Türkiye'de sadece bizim ürettiğimiz küçük küpler halindeki çikolata kaplı atıştırmalık dondurma olan Dosido, Abu Dabi'de çok beğenildi. Bu dondurmayı özellikle elinde külahla dondurma yemek istemeyenler tercih ediyor. Lise ve üniversite yıllarımda Türkiye'deki uluslararası zincir mağazaları her gördüğümde, firmamızı uluslar arası bir marka yapmanın hayalini kurardım. Abu Dabi'de yaptığımız anlaşma ile bunun için ilk adımımızı attık" şeklinde konuştu. Gürgönül, şunları söyledi: "Abu Dabi ve Dubai'yi, Kazakistan, Irak, Suudi Arabistan, Azerbaycan gibi ülkeler izleyecek. 10 yıl içinde Ortadoğu ve Afrika ülkelerinde, master franchising yoluyla daha da büyümeyi hedefliyoruz."

BHU mağazalarına gelenlerin uzun uzun oturup sohbet etmelerini, çay ve kahvelerini içmelerini istediklerini de belirten Gürgönül, "Mağazalarımızın tamamı 'Tatlı Kafe' formatına dönüşüyor. Müşterilerimiz sıcak bir atmosferde rahat edecekler. Ürün çeşitliliği artırmak için Ar-Ge çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Konseptimize sabah işe gidenleri düşünerek, kahvaltıya yönelik ürünleri de ekleyeceğiz. Ayrıca şubelerimizde soğuk içecek isteyenler için limonata servisi de yapılacak" şeklinde konuştu.

Sütlü tatlıların yanı sıra sade, çikolata parçacıklı kakaolu, karadutlu, Antep fıstıklı, limonlu, krokanlı karamelli gibi dokuz çeşit dondurmanın imalatını yaparak şubelerinde satışa sunduklarını da kaydeden Gürgönül, "Keçi sütü ve salep kullanarak yaptığımız dondurmaları pastörize sütten ürettiğimiz için, çocuklara faydalı vitaminler yok olmuyor. Ürünlerimizde aroma ve gıda boyası kullanmıyoruz" dedi.





kobiden.com

Ekleme Tarihi
07.09.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Bolulu Hasan Usta, ortadoğu, afrika, yatırım, sütlü tatlı, gıda
Link: Bolulu Hasan Usta, Ortadoğu ve Afrika ülkelerinde büyüyecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız