Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 14 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Soma’ya Modern Pazaryeri Yapılacak

MANİSA (İHA) - Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene Soma’ya modern pazaryeri yapacaklarını, mevcut pazaryerinin ise Soma’nın en güzel yeşil alanlarından biri olacağını kaydetti.


Başkan Hasan Ergene konuya ilişkin açıklamasında, “Manisa’nın güzel ilçelerinden birisi olan aynı zamanda da son yıllarda büyük göç alan Soma‘nın eski görünümü fazlasıyla değişti. İlçemizde ki en önemli işyerleri olan Özel Madenler SEAŞ ve ELİ’nin yanı sıra tarım arazilerinin de verimli oluşu bu ilçeye olan ilgiyi artırıyor. Durum böyle olunca biz belediye olarak halkımızın rahat etmeleri için güzel çalışmalar yapmalıyız. İlk işimizde Soma’ya büyük ve modern bir pazaryeri kazandırılma çalışmaları olacak.

Biz bu konuyu seçim vaatlerimizde de belirtmiştik. Şimdi bu verdiğimiz sözü yerine getirmenin de zamanı geldi. Biz Pazaryerini daha öncede yapabilirdik. Fakat yapmadık. Çünkü yeni pazaryeri şuanda ki Ecevit Parkı’nın yanında ki otobüs terminaline yapılacak. Şuandaki Çarşamba pazarının olduğu yerde büyük bir yeşil alan olarak ağaçlandırılacak. Otobüs terminalini de Nakliyeciler Kooperatifinin santral kısmına yapacağız. Buradan çevre yolu geçeceği için bu terminal de eminim ki çok güzel olacak.

Yeni Pazaryerinin yerine katlı Pazaryeri yapmayı düşünüyoruz. Katları yiyecek ve giyim olarak ayırmayı planlıyoruz. Biz bu çalışmayı şimdiye kadar çevre yolunun tamamlanması için beklettik. Önümüzde ki yıllarda Soma’nın nüfusu daha da artacak. Biz de bu artış için önlemlerimizi almaya çalışıyoruz. Modern bir pazaryerini Somalılara kazandıracağız. Bununla ilgili gerekli çalışmalarımızı yaptık. Çevre yolu biter bitmez şuan ki otobüs terminalini yeni yerine taşıyıp, terminalin olduğu yere de Somalılara yakışır bir pazaryeri yapmayı hedefliyoruz.” dedi.
alt
alt

Ekleme Tarihi
08.09.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: soma, modern pazar, kamu çalışmaları, gıda, tarım, ziraat
Link: Soma’ya Modern Pazaryeri Yapılacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız